Δυτικά της Εδέμ

Δοκίμια του 20ού αιώνα
Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2011
ISBN:
9789605276591
Σελίδες:
319
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δυτικά της Εδέμ
Τιμή εκδότη:€19,91
Η τιμή μας: €17,92
στο καλάθι
Δυτικά της Εδέμ
Ο δρόμος του μύθου, ο δρόμος του λόγου και ο δρόμος του πνεύματος αποτελούν τις κύριες ενότητες αυτής της συλλογής δοκιμίων που ανάγονται στη μέριμνα διασώσεως του ουσιώδους.

Κάθε λαός οραματίζεται τον χαμένο παράδεισο, δημιουργώντας πολιτισμό κατά την αναζήτηση του απωλεσμένου εδεμικού στοιχείου. Βυθισμένος ο άνθρωπος της λογοκρατικής εποχής στα επί μέρους έργα του, έχει λησμονήσεις την κοσμική ευθύνη για επιστροφή στην πηγή και αυθεντική εμβίωση του "ιλιγγιωδούς συμβαίνοντος". Ωστόσο, στο μάκρος της ιστορίας έχουν επιτευχθεί συνειδητοποιήσεις που στέκονται ως δρομοδείκτες στην πορεία μας μέσα στη νύχτα. Αυτή τη συμπαντική σύλληψη, τη συνειδητοποίηση του κοσμικού όλου, τη συναντάμε στον άνθρωπο του μυθοκρατικού κόσμου.

Οι συνειδητοποιήσεις των πολιτισμών την Ανατολής κινήθηκαν με ασάφεια, όμως με εγκυρότητα. Η τέλεια σαφήνεια πραγματοποιήθηκε στον ευρύτερο δυτικό πολιτισμό με δυναμισμό και προκάλεσε πρωτοφανή αναστάτωση. Αλλά με τη μορφή της εκπτώσεως. "Οι δρόμοι προσβάσεως προς την ουσία, προς την προβληματική, την αγωνία και την ευδοκία του οντολογικού αυγασμού, άλλοτε πολυσύχναστοι, τώρα ερημώνονται. Η ιστορική ροπή είναι καθοδική. [...] Ήδη πορευόμαστε "Δυτικά της Εδέμ", όπου σβήνουν τα φώτα τα μεταφυσικά και ανάβουν άφθονα τα φυσικά".
Τίτλος βιβλίου:Δυτικά της Εδέμ
Υπότιτλος βιβλίου:Δοκίμια του 20ού αιώνα
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Μαλεβίτσης, Χρήστος, 1927-1997 (Συγγραφέας)
ISBN:9789605276591
Σειρά εκδότη:Άπαντα Χρήστου Μαλεβίτση
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2011
Σημείωση:Επανέκδοση: "Εκδόσεις των Φίλων", 1990.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες