Μια εισαγωγή στην επιστήμη του θεάτρου

Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
2011
ISBN:
9789600226010
Σελίδες:
319
Εξώφυλλο:
Δερματόδετο
Μια εισαγωγή στην επιστήμη του θεάτρου
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Μια εισαγωγή στην επιστήμη του θεάτρου
Στην ελληνική βιβλιογραφία δεν διαθέταμε μέχρι σήμερα κάποια σφαιρική "Εισαγωγή στην Επιστήμη του Θεάτρου", παρά το γεγονός ότι η διδασκαλία της Θεατρολογίας σε ξεχωριστά Τμήματα Θεατρικών Σπουδών σε πανεπιστημιακό επίπεδο κλείνει τα 20 χρόνια της ύπαρξής της.

Η δόμηση του παρόντος βιβλίου υπαγορεύεται από έναν νοητό συνομιλητή, που είναι ο φοιτητής των θεατρικών σπουδών και ακολουθεί εν γένει επαγωγικά βήματα, δόθηκε όμως μεγάλη έμφαση στο "θέατρο εκτός θεάτρου", το "θεατρικό" στοιχείο που υπάρχει και στην κοινωνική ζωή και σε μια σειρά από δρώμενα, τελέσεις, εθιμοτυπίες, συναναστροφές, κοινωνικές διαδικασίες κτλ.

Το κύριο κείμενο συνοδεύεται από υποσημειώσεις, οι οποίες είναι είτε επεξηγηματικές είτε δίνουν θεμελιώδη βιβλιογραφία. Υπάρχουν και "Σημειώσεις" μέσα στο κείμενο που απευθύνονται στον αναγνώστη/φοιτητή, δίνουν χρήσιμες πληροφορίες, εξηγήσεις και οδηγίες για την ανάγνωση και τη μελέτη.

"Μια "Εισαγωγή" δεν μπορεί να αντικαταστήσει το μάθημα, που είναι "ζώσα" διδαχή και διάλογος· μολοντούτο προσπάθησα, μέσα στη μοναξιά του συγγραφέα, να έχω μπροστά μου, με τρόπο ιδεατό, ένα φοιτητικό ακροατήριο, στο οποίο μιλώ. Αν τα κατάφερα να με διακρίνει κανείς πίσω από τις σελίδες και τις γραμμές, θα το κρίνει ο αναγνώστης".
Τίτλος βιβλίου:Μια εισαγωγή στην επιστήμη του θεάτρου
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Puchner Walter (Συγγραφέας)
Πεφάνης, Γιώργος Π. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789600226010
Σειρά εκδότη:Θεατρικοί Τόποι
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2011
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες