Αριστεροί χαιρετισμοί

Εκδότης:
Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος:
2010
ISBN:
9789600805567
Σελίδες:
174
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αριστεροί χαιρετισμοί
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
Αριστεροί χαιρετισμοί
Με αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο ξετυλίγονται οι μαρτυρίες του ήρωα. Από τις πρώτες φάσεις της πολιτικής του συνειδητοποίησης μέχρι την κομματική ένταξη. Γεγονότα, που συνέβησαν σε μία κρίσιμη περίοδο της πολιτικής του δραστηριότητας και κατέληξαν στις απορρίψεις και την προσπάθεια συγκρότησης ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Σημαντική περίοδος η δεκαετία του 1980. Επαγγελματικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ανατροπές που συνέβησαν κατά την περίοδο της διαμονής του στη Μόσχα, στην φάση της περεστρόικα και η επιστροφή του στην Ελλάδα.

Η αφήγηση ξεκινά από το σήμερα. Κάνει flashback σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης. Γίνεται μια παρένθεση αναδρομής στα φοιτητικά χρόνια του ήρωα στη Θεσσαλονίκη, τη δεκαετία του 1960, απαραίτητη για την συγκρότηση της μετέπειτα προσωπικότητάς του και καταλήγει πάλι στο σήμερα, με ένα όραμα για το μέλλον.

Οι αλλαγές στις πολιτικές του πεποιθήσεις βασίζονται σε μια αναθεώρηση των ιδεολογικών βεβαιοτήτων, όσον αφορά τις λενινιστικές θέσεις για την επανάσταση και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, εμμένοντας στις αυθεντικές μαρξιστικές θέσεις. Οι μαρτυρίες καταγράφουν την πείρα ενός οργανωτικού στελέχους στη δομή του μηχανισμού του λενινιστικού κόμματος νέου τύπου και στις ανατροπές που έγιναν μέσα από τις θεωρητικές του αναζητήσεις· από τη ζωντανή του πείρα από τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού και τη συμμετοχή του στο κομμουνιστικό κίνημα.
Τίτλος βιβλίου:Αριστεροί χαιρετισμοί
Εκδότης:Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Συντελεστές βιβλίου:Τσακόπουλος, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789600805567
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2010
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες