Θεωρήσεις της πολιτικής

Σχετικά με τη μέθοδο
Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2008
ISBN:
9789602214213
Σελίδες:
351
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεωρήσεις της πολιτικής
Τιμή εκδότη:€24,92
Η τιμή μας: €22,43
στο καλάθι
Θεωρήσεις της πολιτικής
"Ένα συμπέρασμα είναι ότι οι αρχές που διέπουν τον ηθικό και πολιτικό μας βίο έχουν εν γένει συζητηθεί με τρόπο που θυμίζει περισσότερο πεδίο μάχης παρά ακαδημαϊκή αίθουσα. (Ή μπορεί το δίδαγμα να είναι ότι οι ακαδημαϊκές αίθουσες είναι στην πραγματικότητα πεδία μάχης). Ένα ακόμη αλληλένδετο συμπέρασμα είναι ότι θα ήταν ίσως σωστό να αντιμετωπίζονται με μια ορισμένη ειρωνεία εκείνοι οι ηθικοί και πολιτικοί φιλόσοφοι των ημερών μας που μας παρουσιάζουν υψιπετή οράματα δικαιοσύνης, ελευθερίας και άλλων εριτίμων αξιών παριστάνοντας τους ψύχραιμους αναλυτές που στέκουν μακριά από τον αχό της μάχης. Αυτό που μας υποδεικνύει εμφατικά το ιστορικό αρχείο είναι ότι κανένας δεν είναι υπεράνω της μάχης, γιατί η μάχη είναι το μόνο που υπάρχει."

Quentin Skinner

Ιστορικός με παγκόσμια αναγνώριση, ο Κουέντιν Σκίννερ συγκεντρώνει εδώ ορισμένα από τα σπουδαιότερα φιλοσοφικά και μεθοδολογικά δοκίμιά του, πολλά από τα οποία θεωρούνται πλέον κλασικά. Εξετάζοντας κεντρικά ζητήματα της ιστορικής έρευνας και του πολιτικού στοχασμού όπως η ερμηνεία, η ορθολογικότητα και η αλήθεια, η λατρεία του γεγονότος, η κατανόηση των ομιλιακών ενεργημάτων, το νόημα και η ηθική της κοινωνικής δράσης, τα κείμενα αυτά προσφέρουν μια πολύτιμη επισκόπηση της σκέψης του κι ένα λαμπρό δείγμα της ευρυμάθειας, της φιλοσοφικής δύναμης και της εκφραστικής δεινότητας που τη χαρακτηρίζει.

"Ο Κουέντιν Σκίνερ είναι ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς της πολιτικής σκέψης στον κόσμο . . . Η ικανότητά του να συνδυάζει τη διεισδυτική πολιτική και φιλοσοφική κατανόηση με τη λεπτομερή γνώση πολλών αιώνων πολιτικής γραμματείας εμπνέει αληθινό δέος."

(Times Higher Education Supplement)

"Τα μεθοδολογικά και θεματικά δοκίμιά του είναι απαραίτητα εγχειρίδια για τους ιστορικούς της πολιτικής σκέψης."

(Renaissance Quarterly)
Τίτλος βιβλίου:Θεωρήσεις της πολιτικής
Υπότιτλος βιβλίου:Σχετικά με τη μέθοδο
Τίτλος πρωτότυπου:Visions of Politics: Regarding Method
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Skinner, Quentin (Συγγραφέας)
Καράμπελας, Γιώργος Θ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789602214213
Σειρά εκδότη:Φιλοσοφικοί Δρόμοι
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες