Εμπορικό δίκαιο

Γενικό μέρος: έμποροι, εμπορικές συναλλαγές, αξιόγραφα, βιομηχανική ιδιοκτησία, ανταγωνισμός
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2011
ISBN:
9789602728680
Σελίδες:
405
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εμπορικό δίκαιο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Εμπορικό δίκαιο
Η παρούσα νέα, 4η έκδοση, του έργου "Εμπορικό Δίκαιο" του Ι. Ρόκα, καλύπτει κατά τρόπο συνοπτικό και συγχρόνως περιεκτικό το σύνολο της ύλης του γενικού εμπορικού δικαίου, προβαίνοντας σε μια νομοθετική, νομολογιακή και βιβλιογραφική ενημέρωση της οικείας ύλης σε σχέση με την προηγούμενη 3η έκδοση από την οποία την χωρίζουν οκτώ έτη.

Στο "Εμπορικό Δίκαιο" εξετάζονται καταρχάς η έννοια, η συστηματική κατάταξη, η ιστορική εξέλιξη, οι πηγές και οι διαιρέσεις του Εμπορικού Δικαίου. Στα επόμενα κεφάλαια παρουσιάζονται οι εμπορικές πράξεις και οι έμποροι, καθώς και η ρύθμιση των βασικών εμπορικών πράξεων, μεταξύ των οποίων η εμπορική πώληση, η εμπορική αντιπροσωπεία, ο αλληλόχρεος λογαριασμός, η χρηματοδοτική μίσθωση, η σύμβαση δικαιοχρησίας (franchising), οι συμβάσεις μεταφοράς και οι χρηματιστηριακές συναλλαγές. Στις επόμενες ενότητες παρουσιάζονται τα αξιόγραφα (συναλλαγματική, επιταγή, γραμμάτιο σε διαταγή κ.ά), η βιομηχανική ιδιοκτησία (εμπορική επωνυμία, σήμα, ευρεσιτεχνία κ.ά.), ο ανταγωνισμός (ελεύθερος και αθέμιτος), και το έργο ολοκληρώνεται με το δίκαιο του ηλεκτρονικού εμπορίου και την επίλυση των εμπορικών διαφορών.

Η έκδοση συνοδεύεται από βασική νεότερη βιβλιογραφία, τόσο ελληνική όσο και αλλοδαπή, καθώς και από αλφαβητικό ευρετήριο.
Τίτλος βιβλίου:Εμπορικό δίκαιο
Υπότιτλος βιβλίου:Γενικό μέρος: έμποροι, εμπορικές συναλλαγές, αξιόγραφα, βιομηχανική ιδιοκτησία, ανταγωνισμός
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Ρόκας, Ιωάννης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602728680
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες