Διδάσκω πιάνο

Τα πρώτα βήματα
Εκδότης:
Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.
Έτος:
2010
ISBN:
9789607554628
Σελίδες:
89
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διδάσκω πιάνο
Τιμή εκδότη:€13,50
Η τιμή μας: €12,15
Διδάσκω πιάνο
Η συγκεκριμένη αναφορά μέσω του γραπτού λόγου στο βιβλίο της κ. Παρρήση διέπεται, ουσιαστικά, από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της έκδοσης, ως προϊόντος των πηγαίων εμπειριών και της σύνθετης προσωπικότητας της συγγραφέως. Πρόκειται για το προϊόν των δικών της προβληματισμών και ερωτημάτων, απόψεων και επιλογών, των δικών της αναζητήσεων. Γι' αυτό και το βιβλίο δεν κλείνει, αλλά ανοίγει το πεδίο που πραγματεύεται, παρέχοντας κίνητρα αντίστοιχα της πολυπλοκότητας και της πληθώρας των επί μέρους θεμάτων που εισάγουν στην διδασκαλία του πιάνου. Με άλλα λόγια, το θέμα του βιβλίου είναι τόσο σημαντικό όσο και όλα τα θέματα που εντάσσονται στον τομέα της παιδείας και σχετίζονται με ζητήματα εκπαίδευσης.

Ειδικά η διδασκαλία της μουσικής υπακούει σε δικές της νομοτέλειες, οι οποίες, ωστόσο, διασυνδέονται -ισχυρότερα ή ασθενέστερα- με όλους τους τομείς που διέπονται από επιστημονική σκέψη και λογική. Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι μια τέτοια αντιμετώπιση της διδασκαλίας της μουσικής αποτελεί τον άξονα του περιεχομένου του βιβλίου.

Η διδασκαλία του πιάνου, όπως βαθμιαία την αναλύει και την αναπτύσσει η συγγραφέας, εμπλέκεται σε όλο το φάσμα του περιεχομένου με βιώματα έμπρακτα, τα οποία αποδίδονται απλά, ενώ ταυτόχρονα μαρτυρούν την επιστημονική τους καταβολή. Αυτή ακριβώς η σχέση μεταξύ της απλότητας του γραπτού λόγου και της βαθύτητας της σκέψης είναι και το πρωτογενές στοιχείο που προσφέρει η παρούσα έκδοση στον πλούτο των μουσικών κειμένων και εκδόσεων στον τόπο μας.

Το περιεχόμενο του βιβλίου διαπνέεται από ενδιαφέρον, αγάπη, γνώση, συνέπεια και εμπειρία για την μουσική παιδεία, αναβαθμίζοντας την διδασκαλία του πιάνου σε λειτούργημα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά τους νέους δασκάλους και εκείνοι με την σειρά τους τους μαθητές τους.

Είμαι σίγουρη ότι οι νέοι παιδαγωγοί θα φανούν αντάξιοι της αγάπης της συγγραφέως γι' αυτούς και θα ενστερνισθούν τα κίνητρα και τα μηνύματα που, μέσα από τα κείμενα, επιχειρεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο να τους διοχετεύσει. [...]

(από τον πρόλογο της Παρύσατις Παπαδοπούλου - Συμεωνίδου)
Τίτλος βιβλίου:Διδάσκω πιάνο
Υπότιτλος βιβλίου:Τα πρώτα βήματα
Εκδότης:Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.
Συντελεστές βιβλίου:Παρρήση, Αναστασία (Συγγραφέας)
ISBN:9789607554628
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2010
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Μουσική - Τραγούδι
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες