Τα χρόνια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά και Ιθάκη (τ.2)

Η ιταλο-γερμανική σύρραξη στην Κεφαλονιά και η συμβολή των εθνικοαπελευθερωτικών οργανώσεων στην εκδήλωση και διεξαγωγή της, 8-24 Σεπτέμβρη 1943
Εκδότης:
Νόβολι
Έτος:
2011
ISBN:
9789609428279
Σελίδες:
314
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα χρόνια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά και Ιθάκη
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Τα χρόνια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά και Ιθάκη (τ.2)
"Τα χρόνια της Ιταλικής και Γερµανικής Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά και Ιθάκη" είναι µια από τις σοβαρότερες επιστηµονικές καταθέσεις -µοναδική ίσως στο είδος της- του Κεφαλονίτη Δρα Ιστορικού Σπύρου Δηµ. Λουκάτου, που υπήρξε και ένας από τους βασικούς συντελεστές της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ο ίδιος ως άνθρωπος και ως επιστήµονας ένιωσε χρέος του, όπως είχε γράψει σε "Σηµείωµά" του τον Απρίλη του 1947, να διασώσει µέσα από τη συγγραφή το πλούσιο υλικό της Αντίστασης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Στον πρώτο τόµο πραγµατευόταν την περίοδο της Ιταλικής Κατοχής των δύο νησιών, δίνοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που συνέθεταν την ιταλική φασιστική οργάνωση και λειτουργία της δηµόσιας ζωής στα νησιά αλλά και τη δοµή και λειτουργία των Εθνικοαπελευθερωτικών Οργανώσεων µαζί µε τα επιτεύγµατά τους κατά των Ιταλών κατακτητών.

Στον ανά χείρας δεύτερο τόµο ο συγγραφέας καταγράφει, µε πλούσια πάντα αρχειακή και βιβλιογραφική τεκµηρίωση, τη µοναδική σε σκληρότητα, εύρος και συνέπειες, σύγκρουση των πρώην συµµάχων του Άξονα, των Ιταλών και Γερµανών που πραγµατοποιήθηκε στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη συµβολή των Εθνικοαπελευθερωτικών Οργανώσεων σε εκείνη την αιµατηρή σύρραξη: διάταξη των στρατιωτικών δυνάµεων όλων των πλευρών, µάχες, εκτελέσεις, εκτιµήσεις και τελική αξιολόγηση.

Στο επίµετρο του τόµου γίνεται λόγος για την Ιταλο-Γερµανική σύρραξη στα άλλα Ιόνια νησιά και ειδικότερα στην Κέρκυρα.
Τίτλος βιβλίου:Τα χρόνια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά και Ιθάκη
Υπότιτλος βιβλίου:Η ιταλο-γερμανική σύρραξη στην Κεφαλονιά και η συμβολή των εθνικοαπελευθερωτικών οργανώσεων στην εκδήλωση και διεξαγωγή της, 8-24 Σεπτέμβρη 1943
Εκδότης:Νόβολι
Συντελεστές βιβλίου:Λουκάτος, Σπύρος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609428279
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2011
Τόμος:2/2
Σημείωση:Επίμετρο: "Η ιταλο-γερμανική σύρραξη στα άλλα επτάνησα".
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες