Στο έλεος του κυκλώνα

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2011
ISBN:
9789605015190
Σελίδες:
207
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στο έλεος του κυκλώνα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Στο έλεος του κυκλώνα
Νέα Ορλεάνη. Ένας τρομερός κυκλώνας πλησιάζει και οι περισσότεροι κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη για να σωθούν. Όσοι μείνουν πίσω, άνθρωποι στο περιθώριο της κοινωνίας και της ζωής, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή του ουρανού.

Σε ένα αποκαλυπτικό σκηνικό, η γριά νέγρα Ζοζεφίν, της οποίας ο σύζυγος δολοφονήθηκε από τους λευκούς και έχει ζήσει στο πετσί της τις φυλετικές διακρίσεις, δεν φοβάται ούτε θεούς ούτε δαίμονες και ανυπομονεί να βρεθεί στο διάβα του τρελού αέρα· ο Κιάνου αναζητά απεγνωσμένα τη Ρόουζ, την αγαπημένη του σύζυγο, την οποία εδώ και χρόνια έχει εγκαταλείψει, για να τη σώσει· μερικοί φυλακισμένοι, ανάμεσά τους και ο Μπάκλεϊ, επωφελούνται από την καταστροφή για να δραπετεύσουν, γνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδράσουν από τη μοίρα τους.

Το πρωτόγνωρο ξέσπασμα της φύσης και ο φόβος του αφανισμού φωτίζουν αλλιώς την ανθρώπινη ιδιότητα: τι απομένει από αυτήν όταν γύρω επικρατεί το χάος, όταν όλες οι ηθικές και κοινωνικές συμβάσεις έχουν καταλυθεί;

Ο Λοράν Γκοντέ, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους γάλλους λογοτέχνες, ισορροπώντας ανάμεσα στην ένταση της τραγωδίας και την παραμυθία της αφήγησης, στήνει ένα μυθιστόρημα-ύμνο στην πίστη, την αλληλεγγύη και τη συγκινητική ομορφιά αυτών που επιμένουν να αντιστέκονται.
Τίτλος βιβλίου:Στο έλεος του κυκλώνα
Τίτλος πρωτότυπου:Ouragan
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Gaudé, Laurent (Συγγραφέας)
Neveu Claire (Μεταφραστής)
Σιούγγαρη, Εύη (Μεταφραστής)
ISBN:9789605015190
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες