Τα βήματα του χρόνου

Σημειώσεις νεοελληνικής λογοτεχνίας
Εκδότης:
Διάττων
Έτος:
1987
Σελίδες:
196
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα βήματα του χρόνου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα βήματα του χρόνου
Συνεκτικό στοιχείο των κειμένων που συγκεντρώνονται εδώ είναι η θεματολογία τους. Πρόκειται για άρθρα και μελέτες που σχολιάζουν πρόσωπα, έργα και γεγονότα της σύγχρονης λογοτεχνίας μας. Χωρίζονται σε δύο μέρη, ανάλογα με τα έντυπα στα οποία πρωτοδημοσιεύτηκαν, γεγονός που διαφοροποιεί, ως ένα σημείο, το ύφος της γραφής τους. Στο πρώτο μέρος συσσωματώνεται η βραχύβια δημοσιογραφική συνεισφορά μου στην εφ. "Το Βήμα", κατά το μεσοδιάστημα (1984-1985) της καθημερινής επανέκδοσης της εφημερίδας. [...] Το δεύτερο μέρος συγκροτείται από πέντε μελέτες που πρωτοφάνηκαν σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Τις συναθροίζω εδώ, επειδή έχουν ως κοινή πηγή βιβλιογραφικές αναζητήσεις και εκφράζουν ανάλογους προβληματισμούς.

Γραμμένα στο σύνολό τους από ευδιάκριτες αφορμές της λογοτεχνικής και πνευματικής μας ζωής, τούτα τα κείμενα συνιστούν προσωπικές ανταποκρίσεις και αντιδράσεις στην επικαιρότητα. Ελπίζω ότι φανερώνουν, επιπλέον, πως ανακυκλώνονται στη ροή του χρόνου πρόσωπα και θέματα της σύγχρονης γραμματείας μας.

Ευχαριστώ τον φίλο ποιητή Γιώργη Παυλόπουλο, ο οποίος μου επέτρεψε να συμπεριλάβω εδώ μια επιστολή του, διευκρινιστική των σχέσεων Σεφέρη-Κατσίμπαλη.

Δημήτρης Δασκαλόπουλος
Μάιος 1987
Τίτλος βιβλίου:Τα βήματα του χρόνου
Υπότιτλος βιβλίου:Σημειώσεις νεοελληνικής λογοτεχνίας
Εκδότης:Διάττων
Συντελεστές βιβλίου:Δασκαλόπουλος, Δημήτρης, 1939- , ποιητής/βιβλιογράφος (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 1987
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες