Η φλόγα της προσοχής

Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2011
ISBN:
9789600353563
Σελίδες:
109
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η φλόγα της προσοχής
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η φλόγα της προσοχής
Αυτό το βιβλίο περιέχει οχτώ ομιλίες που επιλέχθηκαν από εκείνες που έκανε ο Κρισναμούρτι στην περίοδο 1981-1982 στις Ινδίες, Αμερική, Ελβετία και στο Μπρόκγουντ Παρκ στην Αγγλία.

Με αυτές τις ομιλίες, ο Κρισναμούρτι μάς φέρνει αντιμέτωπους με την κρίση της ανθρωπότητας. "Έχοντας επίγνωση της τραγωδίας του κόσμου", λέει, "τα τρομαχτικά γεγονότα που μπορεί να συμβούν, ότι μπορεί να 'ρθει κάποιος τρελός και να πατήσει κάποιο κουμπί, ο κομπιούτερ θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο σε πολλές από τις δραστηριότητές του καθώς σκέφτεται πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, τι θα συμβεί στα ανθρώπινα πλάσματα;...

Η κρίση δεν έχει σχέση με την οικονομία, τον πόλεμο, τη βόμβα, τους πολιτικούς, τους επιστήμονες, η κρίση είναι μέσα στη συνείδησή μας.

Δεν είναι κάπου εκεί έξω, η κρίση είναι μέσα μας.

Ο τίτλος αυτού του βιβλίου έχει παρθεί από μια ομιλία στο Μπρόκγουντ, που δεν περιέχεται σ' αυτό το βιβλίο και όπου σε κάποιο σημείο ο Κρισναμούρτι είπε:

"Η παρατήρηση είναι σαν φλόγα, που είναι προσοχή, και μ’ αυτή την ικανότητα της παρατήρησης το αίσθημα ότι έχουμε πληγωθεί, το μίσος και όλα αυτά κατακαίγονται, φεύγουν... Όπου υπάρχει καθαρή παρατήρηση κάποιου πράγματος, γίνεται μια μεταβολή, αλλαγή σ' αυτή την ίδια δομή των εγκεφαλικών κυττάρων".
Τίτλος βιβλίου:Η φλόγα της προσοχής
Τίτλος πρωτότυπου:The Flame of Attention
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Krishnamurti, Jiddu, 1895-1986 (Συγγραφέας)
Γραμμένος, Ευάγγελος (Μεταφραστής)
ISBN:9789600353563
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Ανατολικές Φιλοσοφίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες