Απόστολος Κρυωνάς: Επιλογές

5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονικης - Εικόνες του 21ου αιώνα, 28 Φεβρουαρίου - 9 Μαρτίου 2003
Εκδότης:
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Έτος:
2003
Σελίδες:
16
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Απόστολος Κρυωνάς: Επιλογές
Εκτός κυκλοφορίας
Απόστολος Κρυωνάς: Επιλογές
Το μικρό αφιέρωμα του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα σε Έλληνες ντοκιμενταρίστες έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, καθώς το έργο τους αν και έχει παρουσιαστεί στην τηλεόραση, δεν έχει προβληθεί σχεδόν καθόλου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Απόστολος Κρυωνάς είναι ένας γνήσιος ντοκιμαντερίστας. Υπηρετεί το ελληνικό ντοκιμαντέρ τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια και παραμένει πάντα ενεργός και ανήσυχος. Το εθνογραφικό ενδιαφέρον των θεμάτων του και της κινηματογραφικής του ματιάς μας έχει προσφέρει πολύτιμες εικόνες όχι μόνο από την Μακεδονία αλλά και από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Στις εικόνες αυτές καταγράφει με λιτότητα και ευαισθησία έθιμα από το παρελθόν και το παρόν, όπως στους "Άνεμους" και στο "Οι εντός των τειχών", τη μετανάστευση και την εγκατάλειψη της Βορείου Ελλάδας ["Ήταν μέρα γιορτής"), την κοινωνική της πραγματικότητα στα τέλη του '70 ["Η ΕΡΤ στη Βόρειο Ελλάδα"), αλλά και όψεις της λαϊκής καλλιτεχνικής της παράδοσης ("Σύγχρονοι Έλληνες ναϊφ"). Επίσης, αναδεικνύει την παρουσία του ελληνισμού στα Βαλκάνια και τους δεσμούς που συνδέουν τους λαούς της χερσονήσου ("Χαίρε γείτονα", Βαλκάνιος Πραματευτής").

Μ' αυτή τη μικρή επιλογή από το έργο του Απόστολου Κρυωνά, το 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα, δίνει την ευκαιρία στους θεατές μας να γνωρίσουν και να απολαύσουν στην μεγάλη οθόνη μερικές από τις βραβευμένες και διακριθέντες
ταινίες του.

Δημήτρης Εϊπίδης
Τίτλος βιβλίου:Απόστολος Κρυωνάς: Επιλογές
Υπότιτλος βιβλίου:5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονικης - Εικόνες του 21ου αιώνα, 28 Φεβρουαρίου - 9 Μαρτίου 2003
Εκδότης:Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Συντελεστές βιβλίου:Κρυωνάς, Απόστολος (Συγγραφέας)
Κερκινός, Δημήτρης (Επιμελητής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Σημείωση:Η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του αφιερώματος "Απόστολος Κρυωνάς - Επιλογές" που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 28 Φεβρουαρίου - 9 Μαρτίου 2003.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες