Ο κήπος της Εδέμ

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Φυτράκη
Έτος:
2011
ISBN:
9789605356361
Σελίδες:
223
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο κήπος της Εδέμ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο κήπος της Εδέμ
Η Ειρήνη, μια χωρισμένη δασκάλα με την οκτάχρονη κόρη της, την Ηλιάνα, πάνε εκδρομή από την Αθήνα στην Κυπαρισσία, σ’ ένα παραλιακό κτήμα οικογενειακών φίλων. Εκεί θα γνωρίσει ένα μυστηριώδη καθηγητή, τον Αντώνη, που θα γίνει η αιτία να ξυπνήσει ξανά μέσα της το ενδιαφέρον για ζωή.

Η μικρή Ηλιάνα ανακαλύπτει στο πρόσωπό του, την πατρική στοργή που δεν γνώρισε ποτέ. O Αντώνης μαγεύεται από την ομορφιά του τοπίου και ιδιαίτερα του κήπου του κτήματος. Τέτοιος τόπος μέχρι εκείνη τη στιγμή υπήρχε μόνο στη σκέψη του, σαν μια εικόνα, που έβρισκε γαλήνη η ψυχή του. Ανακαλύπτει στη μικρή Ηλιάνα το χάρισμά της να ζωγραφίζει και στη Ειρήνη την αισθαντική γυναίκα που θα αγαπήσει με πάθος.

Ενώ επιστρέφουν κάνοντας όνειρα για το μέλλον, η ζωή φέρνει απρόβλεπτη εξέλιξη για όλους. Η μικρή Ηλιάνα, κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου, είναι υποχρεωμενή να ζήσει μια νέα σκληρή πραγματικότητα... Η Αντιγόνη, η δίδυμη αδελφή της Ειρήνης, θα παίξει καταλυτικό ρόλο.

"O κήπος της Εδέμ" είναι ένα βιβλίο που μας ταξιδεύει στους δρόμους της σκέψης και της ψυχής. Η ζωή, το πάθος, ο έρωτας, η τρυφερότητα, η γαστρονομική απόλαυση, η αγάπη για την τέχνη και η ομορφιά τής φύσης, κυριαρχούν στις σελίδες του. Γεμάτο συμβολισμούς εκφράζει το δικαίωμα του ανθρώπου να γευτεί τους καρπούς από τον κήπο της ευτυχίας.

Oι σπόροι που αφήνουμε πάνω στη γη είναι οι επιθυμίες μας. Περιμένουν στη σιωπή του χρόνου. Ανασαίνουν ταπεινά, καρτερικά. Κάποτε θα γίνουν όμορφα λουλούδια και δέντρα που θα μας δώσουν τη σκιά και τους καρπούς τους. Θα ριζώσουν και θα γίνουν υπέροχοι κήποι. Η ομορφιά δεν χωρά σε μια τόσο μικρή παλάμη.
Τίτλος βιβλίου:Ο κήπος της Εδέμ
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Φυτράκη
Συντελεστές βιβλίου:Κωνσταντινίδης Νίκος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605356361
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες