Σ' ευχαριστώ, Νίκο Καζαντζάκη

Εκδότης:
Αλφειός
Έτος:
2011
ISBN:
9789606679216
Σελίδες:
64
Σ' ευχαριστώ, Νίκο Καζαντζάκη
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Σ' ευχαριστώ, Νίκο Καζαντζάκη
"Λαμπρή και πρωτότυπη η ιδέα της συγγραφής αυτού του βιβλίου, για πολλούς λόγους. Ένας πολύ σοβαρός απ' αυτούς είναι ότι βοηθά την προσέγγιση του παιδιού με τη λογοτεχνία ... μέσω του κόσμου των ιδεών, του έργου και της ελληνικότητας που ακτινοβολεί το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.
Λαμπρός είναι επίσης και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται αυτή η προσέγγιση. Με τη φαντασίωση μιας συνάντησης ενός μικρού κοριτσιού με τον Νίκο Καζαντζάκη. Αυτό είναι εύρημα.
Οφείλω να πω ότι το εύρημα αυτό κάνει φανερό μαζί άλλωστε με όλο το βιβλίο ότι η συγγραφέας η Μαρία Καλογεράκη είναι γεννημένη να διδάσκει νέους - και το να διδάσκεις νέους, ιδίως παιδιά είναι από τα ψηλότερα και ευγενέστερα έργα..."

Με αυτές τις επισημάνσεις και άλλες σημαντικές που θα διαβάσετε στο επίμετρο του βιβλίου, παρουσίασε το "Σ' ευχαριστώ Νίκο Καζαντζάκη" στη Στοά του βιβλίου ο τ. υπουργός δικαιοσύνης, Αλέξανδρος Γεώργιος Μαγκάκης γνωστός για την βαθιά αντίληψή του ως άνθρωπος, συγγραφέας, νομικός, και πολιτικός.

Στο βιβλίο αυτό πρωταγωνιστούν ένα μικρό κορίτσι η Σεβαστιανή και ο παγκόσμιας φήμης συγγραφέας ο Νίκος Καζαντζάκης. Ένα όνειρο της πρώτης θα γίνει το μέσο για να συναντηθούν πάνω στα Κρητικά βουνά το μικρό κορίτσι και ο μεγάλος στοχαστής. Ο τελευταίος θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις της μικρής του θαυμάστριας και θα την ταξιδέψει παντού, πετώντας με το λευκό του άλογο - σύμβολο της έμπνευσης και της ποιητικής δημιουργίας...

Το βιβλίο το οποίο ανήκει στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας προσεγγίζει με τρόπο μοναδικό το θέμα,
βοηθώντας ένα μικρό παιδί -μέσα από ένα ονειρικό ταξίδι-, να μάθει ποιος είναι Νίκος Καζαντζάκης,
ωθώντας το να γίνει ο αυριανός αναγνώστης των βιβλίων του, ενώ παράλληλα το κάνει κοινωνό τόσο των πανανθρώπινων αξιών όσων και αυτών αυτού του τόπου. Ένα βιβλίο απαραίτητο για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι διασκευάστηκε για θεατρικό έργο από το "Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης" και ανέβηκε ως παράσταση στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά.
Τίτλος βιβλίου:Σ' ευχαριστώ, Νίκο Καζαντζάκη
Εκδότης:Αλφειός
Συντελεστές βιβλίου:Καλογεράκη, Μαρία (Συγγραφέας)
Κουρουζίδου, Ρέα (Εικονογράφος)
ISBN:9789606679216
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2011
Σημείωση:Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2000.
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες