Οι πόλεμοι του Βιετνάμ

1945-1990
Εκδότης:
Οδυσσέας
Έτος:
2008
ISBN:
9789602105375
Σελίδες:
494
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι πόλεμοι του Βιετνάμ
Τιμή εκδότη:€26,50
Η τιμή μας: €23,85
Οι πόλεμοι του Βιετνάμ
Ο πόλεμος του Βιετνάμ ήταν ένας από τους αιματηρότερους και πιο μακροχρόνιους του 20ού αιώνα. Στην πρώτη φάση του ηττήθηκαν οι Γάλλοι αποικιοκράτες και αποχώρησαν ταπεινωμένοι. Έπειτα ήρθε η σειρά των ΗΠΑ που ανέλαβαν να συντρίψουν την "κομμουνιστική ανταρσία".

Οι διαμορφωτές της αμερικανικής πολιτικής πίστευαν ότι θα νικούσαν γρήγορα και εύκολα καθώς διέθεταν συντριπτική οικονομική και στρατιωτική υπεροχή. Όμως ούτε κι αυτοί κατάφεραν να νικήσουν. Μετά από ένα δεκαετή πόλεμο, αφού ενέπλεξαν μισό εκατομμύριο άνδρες και είχαν πενήντα χιλιάδες νεκρούς, αποχώρησαν με τη σειρά τους χωρίς να επιτύχουν ούτε στο ελάχιστο τους στόχους τους.

Πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για το λαό και το στρατιωτικό μηχανισμό των βιετναμέζων; Ποια πλεονεκτήματα είχαν έναντι των μακρινών κατακτητών; Τι είδους ευρήματα χρησιμοποίησαν για τον πολυετή αυτό αμυντικό πόλεμο; Πως μετέφεραν ογκώδη οπλισμό βαρέως τύπου αθέατοι μέσα στην πυκνή βλάστηση, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων:

Το βιβλίο εξιστορεί τον τριακονταετή πόλεμο του Βιετνάμ και τον τοποθετεί σε ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο. Αναλύεται η αμερικανική ψυχροπολεμική ιδεολογία, επισημαίνονται οι εμμονές και τα σημαντικά λάθη της. Εξετάζονται επίσης οι σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που ενέπλεξαν όλο και περισσότερο τις ΗΠΑ στον πόλεμο και οδήγησαν τελικά στην ήττα.
Τίτλος βιβλίου:Οι πόλεμοι του Βιετνάμ
Υπότιτλος βιβλίου:1945-1990
Τίτλος πρωτότυπου:The Vietnam Wars, 1945-1990
Εκδότης:Οδυσσέας
Συντελεστές βιβλίου:Young, Marilyn B. (Συγγραφέας)
Παυλάκης, Δημήτρης Ν. (Μεταφραστής)
ISBN:9789602105375
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες