Νερό, ο Νηρέας και η Ίριδα μας μιλούν γι’ αυτό

Φυσικές επιστήμες για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού: Σύμφωνα με το διαθεματικό πλαίσιο προγραμμάτων
Εκδότης:
Μένανδρος
Έτος:
2010
ISBN:
9789607661678
Σελίδες:
84
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Νερό, ο Νηρέας και η Ίριδα μας μιλούν γι’ αυτό
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Νερό, ο Νηρέας και η Ίριδα μας μιλούν γι’ αυτό
Οι φυσικές επιστήμες στο Δ.Ε.Π.Π.Σ. εντάσσονται στην ενότητα "Παιδί και περιβάλλον" και ειδικότερα "Φυσικό περιβάλλον και αλληλεπίδραση". Αναφέρεται στην κατάκτηση βασικών γνώσεων και διαδικασιών από το χώρο των Φυσικών επιστημών. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η παρατήρηση η εξερεύνηση, η αλληλεπίδραση, ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση ερευνών και απλών πειραμάτων. Περιγράφουν αλλαγές που συμβαίνουν στα υλικά κάτω από ορισμένες συνθήκες, όπως ότι θερμαίνονται, παγώνουν, επιπλέουν, βυθίζονται μαγνητίζονται κ.τ.λ.

Σημαντικό στόχο της διδασκαλίας των Φυσικών επιστημών στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία αποτελεί η απόκτηση σχετικών δεξιοτήτων και η κατάκτηση βασικών εννοιών, ώστε να εισαχθούν τα παιδιά σταδιακά σε διαδικασίες για την κατάκτηση του επιστημονικού εγγραμματισμού.

Η διδακτική πρόταση των βιβλίων έχει εφαρμοστεί στην τάξη επι σειρά ετών. Όπως αναφέρει ο Bruner, τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν οτιδήποτε, αρκεί να βρούμε την κατάλληλη μέθοδο. Ο κατάλληλος σχεδιασμός και το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον, η ύπαρξη νοήματος για τα παιδιά και η διασύνδεση με την καθημερινή πραγματικότητά τους, αποτελούν βασικούς παράγοντες επιτυχίας του διδακτικού μας έργου.

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)
Τίτλος βιβλίου:Νερό, ο Νηρέας και η Ίριδα μας μιλούν γι’ αυτό
Υπότιτλος βιβλίου:Φυσικές επιστήμες για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού: Σύμφωνα με το διαθεματικό πλαίσιο προγραμμάτων
Εκδότης:Μένανδρος
Συντελεστές βιβλίου:Παυλοπούλου, Αντωνία (Συγγραφέας)
Καραβίας Διονύσης (Εικονογράφος)
ISBN:9789607661678
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2010
Ηλικίες:4+
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες