Εγχειρίδιο προετοιμασίας στα ψυχοπαιδαγωγικά και τη γενική διδακτική

Διαγωνισμός εκπαιδευτικών 2008
Εκδότης:
Alexander
Έτος:
2008
ISBN:
9789609829014
Σελίδες:
190
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εγχειρίδιο προετοιμασίας στα ψυχοπαιδαγωγικά και τη γενική διδακτική
Τιμή εκδότη:€29,32
Η τιμή μας: €26,39
Εγχειρίδιο προετοιμασίας στα ψυχοπαιδαγωγικά και τη γενική διδακτική
Το εγχειρίδιο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια του εκπαιδευτικού οργανισμού Alexander και των επιστημονικών συνεργατών του να προσεγγίσουν με τρόπο πλήρη και συνοπτικό τα βασικά ζητήματα που περιέχονται στην ύλη του Υπουργείου Παιδείας για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών στα ψυχοπαιδαγωγικά και στη γενική διδακτική. Όπως είναι γνωστό, στην ύλη αυτή εξετάζονται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, είτε έχουν προηγούμενη παιδαγωγική κατάρτιση είτε όχι. Υπό την προϋπόθεση αυτή, το παρόν εγχειρίδιο απευθύνεται σε κάθε διαγωνιζόμενο/η επιδιώκοντας να τον/την υποστηρίξει στην αρχική κατανόηση και σταδιακή εννοιολογική οργάνωση των κυρίαρχων ψυχοπαιδαγωγικών και διδακτικών ζητημάτων.

Ο/Η υποψήφιος/α εισάγεται στην έννοια και τη χρησιμότητα της ψυχοπαιδαγωγικής και διδακτικής επιστήμης, παρακολουθεί την ιστορική τους εξέλιξη και ενημερώνεται για τα ερευνητικά πορίσματα και τις σύγχρονες θέσεις των δύο αλληλένδετων επιστημονικών κλάδων αναφορικά με την εκπαίδευση. Κατατοπίζεται γύρω από τις μαθησιακές θεωρίες, τα μαθητικά κίνητρα και τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους μαθητές, καθώς και για τα ζητήματα οργάνωσης και διεύθυνσης του φυσικού και κοινωνικού χώρου της καθημερινής τάξης.

Παράλληλα προβληματίζεται για το σχεδιασμό και την εξέλιξη της διδασκαλίας του/της, την αξιοποίηση των διδακτικών μεθόδων και των σύγχρονων εποπτικών μέσων αλλά και την τελική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού του/της έργου.


Τίτλος βιβλίου:Εγχειρίδιο προετοιμασίας στα ψυχοπαιδαγωγικά και τη γενική διδακτική
Υπότιτλος βιβλίου:Διαγωνισμός εκπαιδευτικών 2008
Εκδότης:Alexander
Συντελεστές βιβλίου:Λαρετζάκη, Κατερίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789609829014
Σειρά εκδότη:Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών 2008
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά > Α.Σ.Ε.Π.
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες