Επενδύοντας στη φυγή
Αντικείμενο του βιβλίου είναι το φαινόμενο της διαρροής επιστημόνων στο εξωτερικό εξαιτίας της αδυναμίας της χώρας μας να αξιοποιήσει το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει, περιορίζοντας, έτσι, τις προοπτικές ανάπτυξής της.
Σύμφωνα με το συγγραφέα, η περίοδος κρίσης που διανύουμε αποτελεί ίσως ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τις κύριες συντεταγμένες για την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας. Είναι απολύτως αναγκαία η στροφή της οικονομίας της χώρας στην παραγωγή πιο σύνθετων προϊόντων και υπηρεσιών, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στον διεθνή ανταγωνισμό και να αξιοποιήσει παραγωγικά το ανθρώπινο δυναμικό της.
Τίτλος βιβλίου: | Επενδύοντας στη φυγή |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Η διαρροή επιστημόνων από την Ελλάδα την εποχή της παγκοσμιοποίηση |
---|
Εκδότης: | Κριτική |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Λαμπριανίδης, Λόης (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789602187425 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Επιστημονική Βιβλιοθήκη | Σελίδες: | 415 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Μάιος 2011 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Κατηγορίες: | Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία |

Σιάφκος, Χρήστος
Ο Χρήστος Σιάφκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο στη Σικελία της Ιταλίας. Έχει εργαστεί αρχικά ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως υπεύθυνος τμημάτων και αρχισυντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά, σχεδόν πάντα στο χώρο του πολιτιστικού ρεπορτάζ. Συνεργάζεται πλέον με το "Επτά" της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας". Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1999 με το μυθιστόρημα "Ένας χωρισμός" (Αστάρτη). Έχει μεταφράσει μυθιστορήματα, δοκίμια και ποίηση από τα ιταλικά.