Παράμερα στη ζωή

Διηγήματα
Εκδότης:
Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Έτος:
2008
ISBN:
9789602087718
Σελίδες:
174
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παράμερα στη ζωή
Τιμή εκδότη:€18,02
Η τιμή μας: €16,22
Παράμερα στη ζωή
Ένας ολόκληρος κόσμος ζει παράμερα: Παιδιά με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι, πρόσφυγες, μετανάστες, οικονομικά και κοινωνικά αδύνατοι.

Ο Στέλιος, παιδί με νοητική υστέρηση, έμενε μακριά από τα συνομήλικα. Όταν κάποια φορά σε παιδική χαρά τα πλησίασε δειλά δειλά, εκείνα τον κοίταζαν περίεργα και έτρεχαν σε άλλη κούνια, τσουλήθρα ή τραμπάλα. Τότε γύρισε κατά τη μάνα βγάζοντας παραπονεμένη κραυγή...

Ο γερό-Ανέστης ζούσε μέσα σε οικογένεια και πολύ τον φρόντιζαν. Ωστόσο του έλειπε η συντροφιά, τον έδερνε η μοναξιά. "Εσείς με τις δουλειές σας ολημέρα κι εγώ με τους τοίχους" είπε στη Μαριάννα.

Η δεκαοχτάχρονη λαθρομετανάστρια Daniela που την ανάγκασαν να δουλεύει χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος... λέει στο δικαστήριο: "Άμα δεν έχεις να φας και φοβάσαι και είσαι σε ξένον τόπο, φορτώνεσαι τη μοίρα που έχουν ορίσει άλλοι για σένα".

Στα διηγήματα συναντούμε ανθρώπους που με ψυχή αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Κάποιοι μάλιστα επανακαθορίζουν τη στάση τους σε μια καινούργια πραγματικότητα.
Τίτλος βιβλίου:Παράμερα στη ζωή
Υπότιτλος βιβλίου:Διηγήματα
Εκδότης:Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Ασπρουλάκης Κώστας Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602087718
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες