Κάπου περνούσε μια φωνή

Σελίδες μιας Αθήνας περασμένης
Εκδότης:
Ερατώ
Έτος:
2011
ISBN:
9789602292365
Σελίδες:
190
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Κάπου περνούσε μια φωνή
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
Κάπου περνούσε μια φωνή
Ένα φθινοπωρινό Σαββατόβραδο, οχτώ-εννιά νέοι, τρελοπαρέα, όλοι τους ένας κι ένας, κατηφορίζουν προς το Παγκράτι, τραγουδώντας καντάδες με τη συνοδεία κιθάρας και μαντολίνου, και κάνοντας ένα σωρό τρέλες μέσα στους έρημους δρόμους. Λίγο πιο πέρα σε ένα φτωχικό, μια κοπέλα ετοιμοθάνατη ξυπνάει από το λήθαργο, αναγνωρίζοντας τη φωνή που περνάει...

Αριστοκρατικά μεγαλωμένος, άριστα μορφωμένος, μοναχοπαίδι υπουργού, ανανεωτής της παράδοσης, ανοιχτά ομοφυλόφιλος, συνοδοιπόρος των κομμουνιστών, τοξικομανής, αυτόχειρας, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης ξετυλίγει στη νουβέλα "Κάπου περνούσε μια φωνή" σελίδες μιας Αθήνας περασμένης, όπου πρωταγωνιστούν τα εργατόπαιδα των συνοικιών του 1915, ένας αδικαίωτος έρωτας και μια υποδόρια ομοφυλοφιλική έλξη.

Σε αυτή την πρώτη έκδοση της νουβέλας σε βιβλίο, ο Νίκος Σαραντάκος, πέρα από την ανάλυση και τον συσχετισμό της με το υπόλοιπο έργο του Λαπαθιώτη, παραθέτει εκτενές χρονολόγιο του ποιητή, με πολλά στοιχεία που δεν έχουν ως τώρα δημοσιοποιηθεί, προσθέτοντας μια ακόμα ψηφίδα στη μελέτη της ζωής και του πολύμορφου έργου του αυτόχειρα της οδού Κουντουριώτου.
Τίτλος βιβλίου:Κάπου περνούσε μια φωνή
Υπότιτλος βιβλίου:Σελίδες μιας Αθήνας περασμένης
Εκδότης:Ερατώ
Συντελεστές βιβλίου:Λαπαθιώτης, Ναπολέων, 1888-1944 (Συγγραφέας)
Σαραντάκος, Νίκος, 1959- (Επιμελητής)
ISBN:9789602292365
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2011
Σημείωση:Επιλεγόμενα: Νίκος Σαραντάκος.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες