Προβλήματα μεθόδου στην οικονομική επιστήμη

Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας
Έτος:
2008
ISBN:
9789608029583
Σελίδες:
140
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Προβλήματα μεθόδου στην οικονομική επιστήμη
Η επιστήμη, παρόλο που στοχεύει στην οριστική αλήθεια, αποτελεί μία γνωστική διαδικασία σε συνεχή αναθεώρηση υπό το φως των κριτικών και των ελέγχων από μέρους της επιστημονικής κοινότητας.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία συνοπτική εισαγωγή στην οικονομική μεθοδολογία. Στόχος του είναι να εισάγει όσους ήδη ολοκλήρωσαν έναν κύκλο μαθημάτων οικονομικής θεωρίας σε κάποια βασικά μεθοδολογικά προβλήματα που απασχολούν την οικονομική ως επιστήμη τα τελευταία χρόνια. Κατά κάποιο τρόπο συμπληρώνει τις γνώσεις στα βασικά πεδία της οικονομικής, αφού θίγει καίρια ζητήματα θεμελίωσης και ελέγχου της οικονομικής γνώσης.
Συγκεκριμένα εξετάζει προβλήματα που αφορούν στη φύση και στις ιδιαιτερότητες της οικονομικής ως κοινωνικής επιστήμης, στα κριτήρια και στις δυσκολίες του εμπειρικού ελέγχου των επιστημονικών συμπερασμάτων των οικονομολόγων, καθώς και στη σχέση της οικονομικής θεωρίας με την πράξη.
Κανένα εγχειρίδιο δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς τα θέματα που θίγονται ούτε να υποκαταστήσει την πλούσια διεθνή βιβλιογραφία των εικοσιπέντε τελευταίων χρόνων. Φιλοδοξία του είναι να συμπληρώσει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και κυρίως να παρακινήσει όσους σπούδασαν οικονομικά να προβληματιστούν και να ανατρέξουν οι ίδιοι στα πρωτότυπα κείμενα.
Τίτλος βιβλίου:Προβλήματα μεθόδου στην οικονομική επιστήμη
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας
Συντελεστές βιβλίου:Ζουμπουλάκης, Μιχάλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608029583
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες