Ηράκλειτος Εφέσιος

Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας
Έτος:
2003
ISBN:
9789608029224
Σελίδες:
551
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
στο καλάθι
Ηράκλειτος Εφέσιος
Ο λόγος του Ηράκλειτου είναι σημαντικός και πολυσήμαντος. Υπάρχουν για τούτο διαφορετικές ερμηνείες των λίγων περικοπών του έργου που έχουν διασωθεί.
Η καταχώρηση των κειμένων των περικοπών έγινε σύμφωνα με την κατάταξη των κειμένων στη γνωστότερη συλλογή περικοπών των προσωκρατικών φιλοσόφων. Η μετάφραση των κειμένων έγινε σε απλή γλώσσα, κατανοητή από κάθε ανειδίκευτο αναγνώστη, ώστε να πλησιάσει τη σκέψη του σοφού ως κάτι ζωντανό και πάντα επίκαιρο. Τη μετάφραση ακολουθούν σχόλια του κειμένου με τα οποία γίνεται προσπάθεια λεπτομερούς ερμηνείας του νοήματος. Τυχόν διαφορετικές ερμηνείες αναφέρονται, όσο αυτό είναι δυνατόν, και υποβάλλονται στην κρίση του αναγνώστη.
Για τον ειδικευμένο αναγνώστη το αρχαίο ελληνικό κείμενο ακολουθούν σημειώσεις σχετικές με την προέλευση της περικοπής, άλλες τυχόν αναφορές του ίδιου κειμένου και γλωσσικές παρατηρήσεις. Ο αναγνώστης που ενδιαφέρεται να γνωρίσει μόνο τη σκέψη του Ηράκλειτου δε θα χάσει τίποτε εάν αντιπαρέλθει τις σημειώσεις κατά την πρώτη ανάγνωση.
Ο αναγνώστης θα πλησιάσει το λόγο του Ηράκλειτου ως πρωτότυπο και σύγχρονο και θα αισθανθεί τόση χαρά για την αλήθεια της σκέψης του όση κι αυτός που έγραψε το βιβλίο.
Τίτλος βιβλίου:Ηράκλειτος Εφέσιος
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας
Συντελεστές βιβλίου:Ηράκλειτος (Συγγραφέας)
Γεωργούδης, Γιώργος Διανέλος (Μεταφραστής)
Γεωργούδης, Γιώργος Διανέλος (Επιμελητής)
ISBN:9789608029224
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες