Εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο: Όψεις και απόψεις

Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας
Έτος:
2007
ISBN:
9789608029590
Σελίδες:
189
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο: Όψεις και απόψεις
Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν βασικό οδηγό για την εισαγωγή του αναγνώστη σε ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη της εικονογράφησης και την αξιοποίησή της κυρίως στην εκπαιδευτική πράξη.
Στη μελέτη αυτή αναπτύσσονται θέματα που καταγράφονται ως νεωτερικά στοιχεία και διαγράφουν την πορεία του εικονογραφημένου τόσο σε επίπεδο εγχώριας παραγωγής, όσο και σε ξένες εκδόσεις. Θίγονται ζητήματα σχέσης εικόνας και κειμένου, αυτονομίας της αφήγησης και της εικόνας, θεματογραφίας, αισθητικής, διδακτικών προσεγγίσεων στο χώρο του σχολείου, τρόπων ανάγνωσης από γονείς και εκπαιδευτικούς.
Οι μελέτες και τα ερευνητικά στοιχεία που αναπτύσσονται στο παρόν βιβλίο αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της θέσης του εικονογραφημένου ανάμεσα στα άλλα είδη παιδικών βιβλίων και αφορούν τόσο στην ιδεολογία όσο και στη γενικότερη επίδραση στον αναγνώστη αναφορικά με ποικίλους τομείς της προσωπικότητάς του, όπως η φαντασία, η γλώσσα, η αισθητική, η κριτική σκέψη κ.ά.. Μέσα από τις απόψεις που κατατίθενται αποκαλύπτεται ο πολύπτυχα επικοινωνιακός χαρακτήρας του εικονογραφημένου, η ευρηματικότητα και η πολυσημία του. Διαπιστώνεται επίσης η χρησιμότητα της επαφής του παιδιού με τέτοιου είδους βιβλία καθώς και μια πρακτική πολυτροπικής χρήσης του βιβλίου από εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές.
Παράλληλα το βιβλίο αυτό αποτελεί και έναν χρήσιμο και ενημερωμένο οδηγό σύγχρονων τίτλων με ενδιαφέροντα θέματα περιεχομένου και νεωτερικής εικονογράφησης.
Τίτλος βιβλίου:Εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο: Όψεις και απόψεις
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας
Συντελεστές βιβλίου:Τσιλιμένη Τασούλα Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608029590
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική Λογοτεχνία Θεωρία και Δοκίμια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες