Ηθική οικονομία

Μια νέα ιδέα μάρκετινγκ: Κριτική μελέτη του σημερινού οικονομικού συστήματος και των μειονεκτημάτων του
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2011
ISBN:
9789604963430
Σελίδες:
150
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ηθική οικονομία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ηθική οικονομία
Είναι δυνατόν να διασωθεί η ηθική ακεραιότητα του ανθρώπου μέσα στη ζούγκλα της ελεύθερης αγοράς; Με άλλα λόγια, είναι δυνατόν να συμβιβαστεί η έννοια της ηθικής με την έννοια της οικονομίας, του μάρκετινγκ και του εμπορίου;

Ο πρωτοπόρος Τούρκος οικονομολόγος Ερόλ Ουσέρ υποστηρίζει ότι όχι μόνο η ηθική και η οικονομία δεν είναι έννοιες ασύμβατες αλλά ότι, επιπλέον, το να τηρεί κανείς ορισμένες θεμελιώδεις ηθικές αρχές μπορεί να οδηγήσει μια επιχείρηση σε αυξημένη κερδοφορία, ανάπτυξη και ευρωστία.

Στην καρδιά της παγκόσμιας κρίσης, ο Ουσέρ εντοπίζει τις παθογένειες του φιλελευθέρου καπιταλισμού, αναδεικνύει τις ηθικές αιτίες που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση και προχωρεί στην παρουσίαση του οράματός του για την "Ηθική οικονομία" με τρόπο ευσύνοπτο, ξεκάθαρο και απλό.

Έτσι, πολύ περισσότερο από ένα εγχειρίδιο περί οικονομίας, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ειλικρινή επίκληση στην ελπίδα, στον κοινό νου και, πάνω απ' όλα, στην ανθρωπιά που παραμένει η πιο ακριβή δύναμή μας ακόμα και - ή ειδικά - σε εποχές τόσο δύσκολες όσο η δική μας.
Τίτλος βιβλίου:Ηθική οικονομία
Υπότιτλος βιβλίου:Μια νέα ιδέα μάρκετινγκ: Κριτική μελέτη του σημερινού οικονομικού συστήματος και των μειονεκτημάτων του
Τίτλος πρωτότυπου:Ethical Economy
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:User, Erol (Συγγραφέας)
Κρις, Βάσω (Μεταφραστής)
ISBN:9789604963430
Σειρά εκδότη:Παγκόσμια Θέματα
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες