Περικλής Σφυρίδης

Ο πεζογράφος και η κριτική για το έργο του
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2011
ISBN:
9789600515152
Σελίδες:
371
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Περικλής Σφυρίδης
Τιμή εκδότη:€28,61
Η τιμή μας: €25,75
στο καλάθι
Περικλής Σφυρίδης
Ο Περικλής Σφυρίδης είναι μια πολύπλευρη πνευματική προσωπικότητα με πολλές ιδιότητες: πεζογράφος, ποιητής, κριτικός της λογοτεχνίας, τεχνοκριτικός, ανθολόγος. Απ' όλες αυτές θεωρώ σημαντικότερη την ιδιότητα του πεζογράφου.

Στα τριάντα πέντε χρόνια της λογοτεχνικής του πορείας εξέδωσε έντεκα συλλογές διηγημάτων, δύο μυθιστορήματα και ένα αυτοσχόλιο πνευματικής πορείας. Υπάρχουν επίσης άλλα δώδεκα διηγήματα δημοσιευμένα στα εγκυρότερα λογοτεχνικά περιοδικά του τόπου, τα οποία σύντομα θα κυκλοφορήσουν κι αυτά σε βιβλίο. Για το έργο του έχουν δημοσιευθεί περισσότερες από εκατό κριτικές και βιβλιοπαρουσιάσεις.

Η εργασία μου βασίζεται τόσο στο δημοσιευμένο πεζογραφικό έργο του Σφυρίδη. το οποίο μελετώ και σχολιάζω αναλυτικά, όσο και στα κριτικά κείμενα ή μελέτες άλλων, καταγράφοντας, από βιβλίο σε βιβλίο, την υποδοχή που είχε η πεζογραφία του από την κριτική. Παραθέτω επίσης πλήρη στοιχεία ταυτότητας (βιογραφικό σημείωμα, χρονολόγιο, εργογραφία, κριτικογραφία, κ.λπ.) ώστε η μελέτη, στο μέτρο που αφορά την πεζογραφία του Σφυρίδη, να αποκτήσει τη μορφή και τη σημασία της μονογραφίας για έναν από τους σημαντικούς πεζογράφους της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς των γραμμάτων μας.
Τίτλος βιβλίου:Περικλής Σφυρίδης
Υπότιτλος βιβλίου:Ο πεζογράφος και η κριτική για το έργο του
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Σταυρακοπούλου Σωτηρία (Συγγραφέας)
ISBN:9789600515152
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2011
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες