Η Δεκεμβριανή "Επανάσταση"

Το χρονικό μιάς τετραετίας ‘41-‘45
Εκδότης:
Λόγχη
Έτος:
2010
ISBN:
9789606804106
Σελίδες:
357
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Δεκεμβριανή Επανάσταση
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η Δεκεμβριανή "Επανάσταση"
Ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τα εγκλήματα του κατ' επίφασιν "Δημοκρατικού Στρατού" και την προδοτική στάση της ηγεσίας τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παλινωδίες των Βρετανών και οι διαφωνίες τους στην εκτίμηση της κατάστασης, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη γιγάντωση των κομμουνιστών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ατολμία και την έλλειψη αποφασιστικότητας που έδειξαν οι "Σύμμαχοι". Ταυτόχρονα είναι ένα έπος ηρωισμού και ψυχικού σθένους του Στρατού και του λαού, που με γενναιότητα και απίστευτη καρτερία κράτησαν ελληνική την Πατρίδα μας. Στις σελίδες του παρουσιάζονται με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του αιματηρού "κόκκινου" Δεκέμβρη. Αναφέρονται όλες οι προσπάθειες του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, οι οποίες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, λόγω της αδιαλλαξίας των κομμουνιστών. Με την ανάγνωση του βιβλίου διαπιστώνουμε το μεγάλο θαυμασμό του συγγραφέα για τις βρετανικές δυνάμεις αλλά και για τον πρωθυπουργό της Αγγλίας Τσώρτσιλ. Ίσως αυτή να δικαιολογείται λόγω της κρισίμου καταστάσεως και της ανάγκης που είχε η χώρα μας για βοήθεια ώστε να γλυτώσει από τον "ερυθρό" κίνδυνο. Έντεκα χρόνια όμως αργότερα, οι Άγγλοι ξέχασαν τους διθυράμβους με τους οποίους εγκωμίαζαν τον ελληνικό στρατό και λαό και συμπεριφέρθηκαν με τον σκαιότατο τρόπο που όλοι γνωρίζουμε στους Κύπριους αγωνιστές και στο αίτημά τους για ελευθερία και ένωση με την Ελλάδα. Το σύγγραμμα όμως αυτό, εκτός από τις παλινωδίες των ηγετών του κομμουνιστικού κόμματος και την παράθεση των απίστευτων για πολιτισμένους ανθρώπους, θηριωδιών τους, μας δίνει και το έναυσμα να σκεφτούμε κάποια πράγματα, τα οποία κάποιοι ηθελημένα τα έχουν αφήσει στο περιθώριο της Ιστορίας.

Περιέχεται 16σελιδο φωτογραφικό παράτημα που απεικονίζεται το κλίμα της εποχής και η τραγωδία που πέρασε η Πατρίδα μας εξ’ αιτίας του κομμουνιστικού μίσους για οτιδήποτε ελληνικό. Επελέγησαν οι χαρακτηριστικότερες, από τις εκατοντάδες που υπάρχουν από εκείνη την περίοδο, ώστε να αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο τι ήταν για την Ελλάδα "Κόκκινος Δεκέμβρης".

Οι εκδόσεις Λόγχη αποφάσισαν να προβούν στην επανέκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, όχι γιατί υιοθετούν μέχρι κεραίας τις απόψεις του συγγραφέα, αλλά γιατί στους δύσκολους καιρούς της πνευματικής παντοδυναμίας της αριστεράς, τέτοια βιβλία δεν πρέπει να λησμονούνται.
Τίτλος βιβλίου:Η Δεκεμβριανή "Επανάσταση"
Υπότιτλος βιβλίου:Το χρονικό μιάς τετραετίας ‘41-‘45
Εκδότης:Λόγχη
Συντελεστές βιβλίου:Καλαντζής, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789606804106
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2010
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες