Η ηλικία της αβεβαιότητας

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2011
ISBN:
9789601640518
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ηλικία της αβεβαιότητας
Τιμή εκδότη:€10,90
Η τιμή μας: €9,81
στο καλάθι
Η ηλικία της αβεβαιότητας
Ο Μονταλμπάνο ζει τη νύχτα. Σκάβει το σκοτάδι της. Μπροστά του ανοίγεται ένας λαβύρινθος από καθρέφτες. Χάνεται στους μαιάνδρους, καθώς ακολουθεί την αντανάκλαση τους: η προειδοποίηση και η νουθεσία της καλής και της κακής του συνείδησης.

Υπάρχει κάτι παραπάνω σε αυτό το μυθιστόρημα, σε σχέση με τα άλλα του Μονταλμπάνο. Η γλοιώδης συμπεριφορά του αστυνόμου Λάττες γίνεται ακόμη πιο ενοχλητική· δίνει δείγματα καλοσύνης που απρόσμενα εκρήγνυνται σαν νάρκες. Τα θορυβώδη χτυπήματα στην πόρτα και ο παράξενος τρόπος ομιλίας του Καταρέλλα, του μονίμως λαχανιασμένου αστυνομικού που κάνει πάντα σοβαρά λάθη και μεγάλα γλωσσικά ατοπήματα, τώρα ηχούν με ακόμη πιο ονειροπόλα αγριότητα.

Η Λίβια είναι ακόμη πιο απόμακρη και ευερέθιστη. Μαζί της, στο τηλέφωνο, ο Μονταλμπάνο είναι αναγκασμένος να προσπαθεί να κρατήσει ένα μυστικό που του καίει τα χείλη. Ο αστυνόμος δεν μπόρεσε ν' αυτοσυγκρατηθεί. 0 Μονταλμπάνο ζει το "γλυκό λάθος" που έζησε ο Πετράρχης. Μια καινούρια Λάουρα, "ωραία γυναίκα" κι αυτή όπως εκείνη του ποιητή, αλλά με στολή αξιωματικού του λιμενικού, τον έκανε να γίνει σαν τον Πετράρχη, αντιγράφοντας πιστά ακόμη και τη "ζήλια". Αν του Πετράρχη ήταν "νεανικό λάθος", το λάθος του Μονταλμπάνο ανήκει σχεδόν στην τρίτη ηλικία.
Τίτλος βιβλίου:Η ηλικία της αβεβαιότητας
Τίτλος πρωτότυπου:L’ età del dubbio
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Camilleri, Andrea, 1925-2019 (Συγγραφέας)
Ζερβού, Φωτεινή (Μεταφραστής)
ISBN:9789601640518
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2011
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες