Κρίση, "απεχθές" χρέος και αθέτηση πληρωμών

Το ελληνικό… δίλημμα!
Εκδότης:
Τόπος
Έτος:
2011
ISBN:
9789604990054
Σελίδες:
152
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κρίση, απεχθές χρέος και αθέτηση πληρωμών
Τιμή εκδότη:€12,40
Η τιμή μας: €11,16
στο καλάθι
Κρίση, "απεχθές" χρέος και αθέτηση πληρωμών
Το νέο βιβλίο του Γιάννη Τόλιου, με πειστική τεκμηρίωση αλλά και κατανοητή γλώσσα, εστιάζει σε ένα πολύ κρίσιμο και επίκαιρο ζήτημα. Στο ζήτημα της Κρίσης και του Δημόσιου Χρέους, καθώς και των εναλλακτικών "αφηγήσεων" αντιμετώπισής του στην ελληνική κοινωνία.

Με αφετηρία την παγκόσμια κρίση και την κρίση της "ευρωζώνης", το βιβλίο επικεντρώνεται στην ανάλυση των αιτίων και των συνεπειών του χρέους ως "συμπυκνωμένη" έκφραση της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού και του πολιτικού συστήματος κυριαρχίας του. Διερευνά τις προεκτάσεις των μέτρων του "Μνημονίου" και της πολιτικής της "ελεγχόμενης πτώχευσης" που προωθούν κυβέρνηση και "τρόικα" με την υποστήριξη της χρηματιστικής ελίτ σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο. Εμπλουτίζει την ελληνική βιβλιογραφία με την ανάδειξη του "απεχθούς" χρέους και την αναγκαιότητα συγκρότησης ειδικής "επιτροπής λογιστικού ελέγχου" (ΕΛΕ) του δημόσιου χρέους.

Το βιβλίο δίνει ξεχωριστή σημασία στην εξέταση της δυνατότητας "αθέτησης πληρωμών" στα πλαίσια μιας εναλλακτικής πολιτικής προοδευτικής εξόδου από την κρίση με ανοικτό τον ορίζοντα της σοσιαλιστικής προοπτικής. Η ανάπτυξη ισχυρού κινήματος αντίστασης κατά των πολιτικών του "Μνημονίου" και η κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς, αποτελούν αφετηριακές προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας ριζοσπαστικής-αριστερής κυβέρνησης που θα εφαρμόσει πρόγραμμα προοδευτικής εξόδου από την κρίση ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της νέας γενιάς και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας.
Τίτλος βιβλίου:Κρίση, "απεχθές" χρέος και αθέτηση πληρωμών
Υπότιτλος βιβλίου:Το ελληνικό… δίλημμα!
Εκδότης:Τόπος
Συντελεστές βιβλίου:Τόλιος Γιάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604990054
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες