Το σοφό αγόρι του δέντρου

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Λεξίτυπον
Έτος:
2011
ISBN:
9789609493376
Σελίδες:
343
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το σοφό αγόρι του δέντρου
Τιμή εκδότη:€16,92
Η τιμή μας: €15,23
Το σοφό αγόρι του δέντρου
Το σοφό αγόρι του δέντρου ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους του Νεάντερνταλ που ζούσαν γύρω στο 35 χιλιάδες π.Χ., τότε που ο εξοντωτικός πόλεμος μεταξύ της φυλής του και της φυλής των σημερινών ανθρώπων είχε φτάσει στα τελευταία στάδιά του.
Ιστορική συνέπεια αυτής της σύγκρουσης, ήταν η εξαφάνιση της φυλής των Νεάντερνταλ, που έγινε πιθανότατα με τη μέθοδο της γενοκτονίας ή, κατά άλλους, της επιμειξίας ή της μετεξέλιξης.
Μία μερίδα επιστημόνων σήμερα, έχει αποκλείσει την εξελικτική σχέση των Νεάντερνταλ προς τους σημερινούς ανθρώπους, ενώ άλλοι αρνούνται ακόμη και την πιθανότητα επιμειξίας. Επομένως, εξακολουθούν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και η καταγωγή μας αποτελεί μία πτυχή της ιστορίας μας που είναι ακόμη αδιευκρίνιστη και πολύ σκοτεινή.

Ο Κάκα Καράκα Καρ, αρχηγός μιας μικρής κοινωνίας που βρίσκεται στα βουνά κάπου μεταξύ σημερινού Ιράν και Αφγανιστάν, ήταν ένας ευσυνείδητος αγωνιστής και ένας εμπνευσμένος αρχηγός που τον απασχολούσε η σωτηρία της φυλής του. Ήταν βαθιά σκεπτόμενος (με τα μέτρα του πιθηκάνθρωπου) που πάσχιζε πιέζοντας συνέχεια το μυαλό του, καθισμένος πάνω σε ένα δέντρο τις ξάστερες νύχτες, κοιτώντας τα αστέρια και ρωτώντας τους θεούς, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα για την επιβίωση της κοινωνίας του.
Κάποια μέρα συναντά στις περιπλανήσεις του μια μοναχική γυναίκα από την ανθρώπινη φυλή (homo sapiens sapiens), την Σαλίνα, και την ερωτεύεται. Ο έρωτας αυτός φέρνει σε επαφή δύο διαφορετικές ανθρώπινες φυλές και τον πολιτισμό τους, στην περιορισμένη αυτή περιοχή της γης. Μια περιπέτεια αρχίζει...
Πού θα οδηγήσει αυτός ο αταίριαστος έρωτας; Σε αδιέξοδα, σε αφανισμό, σε μια νέα ανθρώπινη φυλή;
Ποιοι άραγε είναι οι σημερινοί απόγονοι του Κάκα Καράκα Καρ και της Σαλίνας;
Μήπως στους Αφγανούς πρέπει να αναζητηθούν τα κοινά γονίδιά τους ή μήπως σε όλη την αραβική Ασία;
Τίτλος βιβλίου:Το σοφό αγόρι του δέντρου
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Λεξίτυπον
Συντελεστές βιβλίου:Λειβαδάς, Νικίας Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609493376
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες