Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική (τ.2)

Εκδότης:
Νησίδες
Έτος:
1999
ISBN:
9789608480629
Σελίδες:
346
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Τιμή εκδότη:€23,32
Η τιμή μας: €20,99
στο καλάθι
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική (τ.2)
Ποιος είναι, κύριε Τσολάκη, ο δρόμος προς το Δίκαιο λόγο, όπως τον χαρακτηρίζετε, που θα δώσει τη λύση στα σημερινά προβλήματα;

Ο δρόμος του ελληνικού λαού που οδηγεί στην ελευθερία, στην πρώτη ανθρώπινη ελευθερία, όπως τη δίδαξε ο πρώτος ελεύθερος ποιητής, ο Έλληνας Αισχύλος, στην προμηθεϊκή του τριλογία. Είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει την ανθρωπότητα από τα σημερινά της αδιέξοδα. Και αν δεν το πραγματώσει ο σημερινός ελληνισμός, θα επιδιώξει μόνη της η ανθρωπότητα, όταν θα έχει ξεπεράσει την ύβρη της μηχανής και της ύλης, που την έχουν παγιδέψει.

Είναι ανάγκη η λεγόμενη πολιτισμένη ανθρωπότητα να σκεφθεί όρους και αρχές με κριτήρια την ευτυχία του ανθρώπου και όχι του ανθρώπου-μηχανή στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων. Η πορεία όμως προς τον αληθινό πολιτισμό των ελεύθερων ανθρώπων και όχι προς τον "πολιτισμό" των λιγότερο ή περισσότερο καταρτισμένων γιγάντων ή νάνων της τεχνολογίας, είναι ανάγκη σε αυτό το πνεύμα του ελληνικού, δηλαδή του πρώτου ευρωπαϊκού λόγου της ελευθερίας, να θεμελιωθεί.

[...] Και δεν ξέρω τίποτε δυνατότερο από τον ελεύθερο άνθρωπο...

(απόσπασμα από συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής Χρίστος Τσολάκης στην Γιώτα Μυρτσιώτη, "Καθημερινή" 10 Οκτωβρίου 1999.)
Τίτλος βιβλίου:Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Εκδότης:Νησίδες
Συντελεστές βιβλίου:Τσολάκης, Χρίστος Λ., 1935-2012 (Συγγραφέας)
ISBN:9789608480629
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 1999
Τόμος:2/5
Σημείωση:Επιλογή από τις ραδιοφωνικές εκπομπές του πολιτιστικού Β΄Προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας 9.58 FM της ΕΡΤ 3. Σημείωμα: Βάνα Χαραλαμπίδου, διευθύντρια προγράμματος 9.58 FM.
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Λεξικά - Γραμματική > Ελληνικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες