Σκιές στον πάγο

Μια αρχαία ισλανδική σάγκα, ένας σύγχρονος μύθος, ένα μυστικό που οδηγεί στο θάνατο: Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Modern Times
Έτος:
2011
ISBN:
9789604941315
Σελίδες:
382
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σκιές στον πάγο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σκιές στον πάγο
Ο καθηγητής ισλανδικής γλώσσας 'Αγκναρ Χάραλντσον δίπλωσε το γράμμα και το έβαλε στον κιτρινισμένο του φάκελο. Τα χέρια του έτρεμαν. Αυτή η επιστολή έκρυβε το μυστικό της δημιουργίας ενός από τους πιο διαδεδομένους θρύλους του εικοστού αιώνα και ίσως τη μεγαλύτερη ανακάλυψη της καριέρας του. Λίγο αργότερα, ο άτυχος άντρας εντοπίζεται νεκρός σε μια παγωμένη λίμνη.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπαστυνόμο Μάγκνους Γιόνσον από τη Βοστόνη στο Ρέικιαβικ πετούσε σε μικρή απόσταση από το έδαφος. Τα γκρίζα σύννεφα πύκνωναν πάνω από τα ηφαιστειογενή πετρώματα, φέρνοντας στο νου του οδυνηρές εικόνες από το παρελθόν. Παρ' όλα αυτά, δε μετάνιωνε για την απόφασή του να επιστρέψει στη γενέτειρά του, έπειτα από είκοσι χρόνια απουσίας, ως σύμβουλος της ισλανδικής αστυνομίας σε εγκληματικές υποθέσεις. Το πρώτο μυστήριο που καλείται να εξιχνιάσει είναι η στυγνή δολοφονία του 'Αγκναρ Χάραλντσον.

Αρχικά, οι έρευνες τον οδηγούν σε δύο βασικούς υπόπτους και από εκεί σε ένα άγνωστο χειρόγραφο ανεκτίμητης αξίας, τη Σάγκα του Γκάουκουρ, από την οποία φαίνεται ότι ο Τόλκιν εμπνεύστηκε την τριλογία "Ο 'Αρχοντας των Δαχτυλιδιών". Στην προσπάθειά του να βρει τον ένοχο, ο Γιόνσον θα εισχωρήσει στο συναρπαστικό κόσμο των ισλανδικών θρύλων, θα μυηθεί στα μυστικά των οπαδών της Μέσης Γης, θα επιχειρήσει να αποκρυπτογραφήσει μια σειρά μηνυμάτων γραμμένων σε κάποια από τις γλώσσες που επινόησε ο Τόλκιν και θα έρθει σε επαφή με την αινιγματική κληρονόμο της πολύτιμης σάγκα. Ποιος κρατάει τελικά το κλειδί του μυστηρίου; Και ποιος θα έφτανε σε σημείο να διαπράξει φόνο για να αποκτήσει το πολύτιμο Δαχτυλίδι;
Τίτλος βιβλίου:Σκιές στον πάγο
Υπότιτλος βιβλίου:Μια αρχαία ισλανδική σάγκα, ένας σύγχρονος μύθος, ένα μυστικό που οδηγεί στο θάνατο: Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Fire and Ice 1: Where the Shadows Lie
Εκδότης:Modern Times
Συντελεστές βιβλίου:Ridpath, Michael (Συγγραφέας)
Μαντόγλου, Αργυρώ (Μεταφραστής)
ISBN:9789604941315
Σειρά εκδότη:Φωτιά και Πάγος
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες