Η άνυδρη καλλιέργεια των κηπευτικών

Αειφορική διαχείριση νερού, εδάφους και εξοικονόμηση ενέργειας σε μεσογειακά περιβάλλοντα
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2011
ISBN:
9789609324847
Σελίδες:
118
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η άνυδρη καλλιέργεια των κηπευτικών
Τιμή εκδότη:€19,91
Η τιμή μας: €17,92
στο καλάθι
Η άνυδρη καλλιέργεια των κηπευτικών
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται πρώτα σε όσους καλλιεργούν λαχανόκηπους σε μεσογειακά περιβάλλοντα. Ενδιαφέρει, επίσης, και όσους ζουν σε περιοχές που πλήττονται από την ξηρασία. Όποιος ασχολείται με λαχανόκηπο σε αυτές τις περιοχές ξέρει πολύ καλά τους περιορισμούς που μας υποβάλλει το κλίμα - έντονη ηλιακή ακτινοβολία, μεγάλη ξηροθερμική περίοδο, δυνατοί άνεμοι.
Στις περιοχές αυτές το μεγαλύτερο ποσοστό της κατανάλωσης νερού προορίζεται για άρδευση. Επομένως, στο σχεδιασμό της γεωργίας πρέπει να λαμβάνονται γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα και να συμπεριλαμβάνονται κατάλληλες τεχνικές καλλιεργειών που θα βοηθούν στον περιορισμό της σπατάλης των αποθεμάτων νερού.
Σήμερα όλο και περισσότερες ιδέες εμφανίζονται για την εξοικονόμηση του νερού. Μια από τις πιο "έξυπνες", μια φιλοπεριβαλλοντική τεχνική η οποία δεν έρχεται από κάποιο τεχνολογικό εργαστήριο αλλά από την εμπειρία των παλαιότερων και τη δική μου, εδώ και είκοσι χρόνια, βιωματική ενασχόληση είναι η άνυδρη καλλιέργεια ενός λαχανόκηπου. Το να μπορέσει κάποιος να καλλιεργήσει, χωρίς σταγόνα νερού, ένα λαχανόκηπο με επιτυχία, εκτός από τη χαρά και την ικανοποίηση που αισθάνεται, δημιoυργεί και ένα πρωτότυπο φυσικό λαχανόκηπο. Ο αναγνώστης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μιλάμε για λαχανικά, για φυτά τα οποία είναι συνδεδεμένα στο μυαλό μας με το νερό. Όταν βλέπουμε, για παράδειγμα, ένα καρπούζι, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μεγάλωσε χωρίς να ποτίσουμε την καρπουζιά.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Η άνυδρη καλλιέργεια των κηπευτικών
Υπότιτλος βιβλίου:Αειφορική διαχείριση νερού, εδάφους και εξοικονόμηση ενέργειας σε μεσογειακά περιβάλλοντα
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Σταυριδάκης Κλεόνικος Γ. (Συγγραφέας)
Βαρβαντάκη, Σταυρούλα (Μεταφραστής)
Σταυριδάκης Κλεόνικος Γ. (Φωτογράφος)
ISBN:9789609324847
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες