Αόρατος άνθρωπος

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2011
ISBN:
9789600429213
Σελίδες:
549
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αόρατος άνθρωπος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Αόρατος άνθρωπος
Η απίστευτη ιστορία ενός ανθρώπου που είναι αόρατος "απλά επειδή οι άνθρωποι αρνούνται να με δουν". Εκδομένο το 1952, σε μια οριακή περίοδο για την αμερικανική κοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας η χώρα βίωνε δραματικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, το μυθιστόρημα του Ραλφ Έλισον αφηγείται τις περιπέτειες του ανώνυμου Αφροαμερικανού ήρωα -από την αποβολή του από ένα κολέγιο του Νότου ως την εμπλοκή του στην τρομερή φυλετική εξέγερση του Χάρλεμ- που υπερβαίνουν κατά πολύ την ιστορία ενός απλού ανθρώπου. Όπως επεσήμανε ο επιμελητής του βιβλίου, John F. Callahan, "Με εντυπωσιακή ευρηματικότητα, ο Έλισον επινόησε τον απόλυτο συμβολισμό για την ξεχωριστή και ωστόσο την ίδια στιγμή κοινή κατάσταση των Αφροαμερικανών, των Αμερικανών και γενικότερα του ανθρώπου του εικοστού αιώνα".

"Ένας λαμπρός προσωπικός θρίαμβος [...] αποδεικνύει ότι η ποιότητα του αληθινά ηρωικού μπορεί να επιβιώσει στη σύγχρονη εποχή."
(Σολ Μπέλοου)

"Όσοι από εμάς είμαστε πρόθυμοι (και όσοι θα έπρεπε) να διδαχθούμε, γίναμε χάρη στον Αόρατο Άνθρωπο λιγότερο αδαείς σχετικά με τις ζωές των Μαύρων."
(Φίλιπ Ροθ)

"Ο δημιουργός του απόλυτου αφροαμερικανικού μυθιστορήματος."
(Independent)
Τίτλος βιβλίου:Αόρατος άνθρωπος
Τίτλος πρωτότυπου:Invisible Man
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Ellison, Ralph, 1914-1994 (Συγγραφέας)
Μπακοδήμου, Αγορίτσα (Μεταφραστής)
ISBN:9789600429213
Σειρά εκδότη:Ξένη πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες