Ελευθέριος Βενιζέλος

Ο οραματιστής πολιτικός
Εκδότης:
Περισκόπιο
Έτος:
2008
ISBN:
9789606740466
Σελίδες:
90
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελευθέριος Βενιζέλος
Τιμή εκδότη:€8,00
Η τιμή μας: €7,20
στο καλάθι
Ελευθέριος Βενιζέλος
O Ελευθέριος Βενιζέλος θεωρείται μία από τις σημαντικότερες πολιτικές φυσιογνωμίες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Με αφετηρία το όραμα της ενσωμάτωσης της μαχόμενης Κρήτης στον εθνικό κορμό και αποκορύφωμα τη σύλληψη και την υλοποίηση της Μεγάλης Ιδέας, ενσάρκωσε ελπίδες και προσδοκίες, που παρέμεναν άσβεστες στο νου και τις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Oι ρηξικέλευθες όμως πολιτικές έχουν συχνά υψηλό κόστος. Η ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές του 1920, τη στιγμή που βρισκόταν στο απόγειο των επιτυχιών του, έδειξε ότι ο ελληνικός λαός δεν είχε πλέον αντοχές. Η αποτυχία αυτή, σε συνδυασμό με τη Μικρασιατική τραγωδία, που σήμανε την κατάρρευση της Μεγάλης Ιδέας, διαμόρφωσαν μια αλγεινή πραγματικότητα, που επέφερε βαριά τραύματα στον ελληνισμό.

Mέσα από τις σελίδες του νέου και πλούσια εικονογραφημένου βιβλίου της σειράς Μεγάλες Μορφές του Παρελθόντος ο αναγνώστης θα μπορέσει να σχηματίσει προσωπική άποψη για όλες τις διαφορετικές και συχνά αντικρουόμενες προσεγγίσεις και αξιολογήσεις της προσωπικότητας και του έργου του Βενιζέλου. Επί των ημερών του, η Ελλάδα επεκτάθηκε, ισχυροποιήθηκε, δοξάστηκε, αλλά και υποχώρησε, απογοητεύθηκε και ταπεινώθηκε.

O Βενιζέλος εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί πρότυπο πολιτικού ηγέτη για τις νεώτερες γενιές και σημείο αναφοράς για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού πολιτικού συστήματος και του κοινωνικοοικονομικού βίου της Ελλάδας.
Τίτλος βιβλίου:Ελευθέριος Βενιζέλος
Υπότιτλος βιβλίου:Ο οραματιστής πολιτικός
Εκδότης:Περισκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Τσερεβελάκης Γεώργιος Τ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606740466
Σειρά εκδότη:Μεγάλες Μορφές του Παρελθόντος
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες