Μαύρες οχιές μας ζώσανε

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2011
ISBN:
9789605012281
Σελίδες:
424
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαύρες οχιές μας ζώσανε
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μαύρες οχιές μας ζώσανε
Γιατί ένας γιατρός εντατικολόγος από νοσοκομείο της Αθήνας παίρνει απόσπαση σ' ένα Κέντρο Υγείας της επαρχίας;
Γιατί από το ίδιο νοσοκομείο εξαφανίζεται ένα πτώμα;
Γιατί ένας απόστρατος της Κορέας εισάγεται επειγόντως στο νοσοκομείο;
Γιατί ένα υπόγειο πολυκατοικίας στην Κυψέλη δημιουργεί υποψίες εκληματικών ενεργειών;
Γιατί ένα ασθενοφόρο όχημα φέρει την επιγραφή "μαύρες οχιές μας ζώσανε";
Ασυνομία, Λιμενικό, κανάλια, τηλεντετέκτιβ, εγκληματολόγοι, κρυφοκαμεράκηδες, ψυχολόγοι, αστρολόγοι, σεξολόγοι, ινδοί δότες νεφρών, νεκροπομποί, ακόμα και πραγματογνώμονες θαυματουργών λειψάνων στο κυνήγι των απαντήσεων.

Ο αστυνόμος Κωσταβάρας και ο αρχιφύλακας Θρουμουλόπουλος αναλαμβάνουν την πιο σημαντική υπόθεση της καριέρας τους. Θα κατορθώσουν όμως να τη διαλευκάνουν; Ένας θεότρελος θίασος που πρωταγωνιστεί στο αλαλούμ της σύγχρονης νεοελληνικής καθημερινότητας.
Τίτλος βιβλίου:Μαύρες οχιές μας ζώσανε
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Δενδρινός Γιώργος (Συγγραφέας)
Μπούρα, Ελένη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605012281
Σειρά εκδότη:Ελληνική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία

Δενδρινός Γιώργος

Δενδρινός Γιώργος
Ο Γιώργος Δενδρινός γεννήθηκε στην Αθήνα από Κεφαλλονίτες γονείς. Είναι γιατρός ορθοπαιδικός. Σπούδασε ιατρική στην Αθήνα ενώ μετεκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στην Οξφόρδη και στη Μιννεάπολη. Υπηρέτησε για δέκα χρόνια στο ΕΣΥ ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα. Με τη λογοτεχνία ξεκίνησε μάλλον τυχαία, όταν προσπάθησε να εκδώσει κάποιες ιστορίες που είχε καταγράψει υπό τη μορφή ημερολογίου κατά τη θητεία του ως αγροτικού γιατρού στην Κρήτη. Το πρώτο του βιβλίο είχε τον τίτλο Υπηρεσία υπαίθρου (Κέδρος 1999). Η απρόσμενη επιτυχία αυτού του βιβλίου αποτέλεσε ερέθισμα για να βουτήξει στα πιο βαθιά νερά της βιωματικής λογοτεχνίας, με τέσσερις ακόμα προσπάθειες – Σάμαλι και κωκ (Κέδρος 2005), Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα (Κέδρος 2008), Μαύρες οχιές μάς ζώσανε (Μεταίχμιο 2012) και Πάει η μουστάρδα στην κρεμ μπρουλέ; (Μεταίχμιο 2015). Το βιβλίο του Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα.

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες