Μαθησιακές δυσκολίες

Γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες - Δυσλεξία: Έννοια, διάγνωση, αιτιολογία, πρόγνωση, αντιμετώπιση
Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2010
ISBN:
9789603336433
Σελίδες:
368
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαθησιακές δυσκολίες
Τιμή εκδότη:€19,17
Η τιμή μας: €17,25
στο καλάθι
Μαθησιακές δυσκολίες
Σε αυτό το βιβλίο πραγματευόμαστε τις γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες μέσα από τον προσδιορισμό της έννοιάς τους, τη διάγνωση, την αιτιολογία, την πρόγνωση και την τελική αντιμετώπισή τους με την εφαρμογή παιδαγωγικών προγραμμάτων στο σχολείο.

Λέγοντας "Μαθησιακές δυσκολίες", εννοούμε τις ειδικές εκείνες διαταραχές που παρουσιάζουν τα παιδιά σε μία ή περισσότερες από τις βασικές ψυχολογικές λειτουργίες, και που είναι απαραίτητες για την κατανόηση και τη χρήση του γραπτού ή προφορικού λόγου.

Τα παιδιά και οι ενήλικοι με μαθησιακές διαταραχές, συχνά, δεν έχουν ν' αντιμετωπίσουν μόνο τις δυσκολίες τους στη γραφή, την ανάγνωση ή τα μαθηματικά, αλλά και την αμφισβήτηση του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος ως προς την ύπαρξη αυτών των δυσκολιών και ως προς την ιδιαίτερη προσοχή με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δημιουργούνται έτσι προβλήματα κυρίως ψυχολογικά με συνοδευτικές συναισθηματικές διαταραχές, προβλήματα αποδοχής, προσαρμογής και επικοινωνίας που σε ακραίες περιπτώσεις καταλήγουν σε επιθετικότητα και απόσυρση στην προσπάθειά τους να επισύρουν την προσοχή των άλλων. Τα παιδιά αυτά αν δεν υποστηριχθούν σωστά και δεν αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες τους αυτές, μπορεί να παρουσιάζουν στην εφηβεία ή και αργότερα σειρά προβλημάτων σαν επιπλοκές της μακροχρόνιας αποτυχίας και της χαμηλής αυτοεκτίμησης. Οι συνέπειες αυτές μπορεί να επεκτείνονται αργότερα στην ενήλικη ζωή - επαγγελματικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Οι στρατηγικές μάθησης που μπορούν να διδαχθούν οι μαθητές με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες αφορούν στον τρόπο που ένα άτομο προσεγγίζει αποτελεσματικά ένα γνωστικό έργο και στην αξιολόγηση που το ίδιο κάνει για τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους. Βοηθούν το μαθητή να οργανώσει τη σκέψη του, να επεξεργαστεί τις πληροφορίες και να τις κατανοήσει μέσα από μια διαδικασία ελέγχου που τον οδηγούν στη μεταγνώση, δηλαδή, στην επίγνωση να χρησιμοποιεί σωστά τις γνώσεις του για την επιτυχή επίλυση ενός γνωστικού έργου.
Τίτλος βιβλίου:Μαθησιακές δυσκολίες
Υπότιτλος βιβλίου:Γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες - Δυσλεξία: Έννοια, διάγνωση, αιτιολογία, πρόγνωση, αντιμετώπιση
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Τρίγκα - Μερτίκα, Ελένη Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603336433
Στοιχεία έκδοσης: 2010
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Παιδαγωγική Ψυχολογία
Εκπαίδευση > Γενικά > Μαθησιακές Δυσκολίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες