Βασικές αρχές για τα συστήματα βάσεων δεδομένων

Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2008
ISBN:
9789604611836
Σελίδες:
558
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασικές αρχές για τα συστήματα βάσεων δεδομένων
Τιμή εκδότη:€39,00
Η τιμή μας: €35,10
Βασικές αρχές για τα συστήματα βάσεων δεδομένων
Δύο διακεκριμένοι επιστήμονες του πανεπιστημίου Stanford παρουσιάζουν μια εύληπτη και προσανατολισμένη στο χρήστη προσέγγιση για τα συστήματα βάσεων δεδομένων.

Πρόκειται για νέα έκδοση του βιβλίου, στην οποία έχουν προστεθεί δύο νέα κεφάλαια με περισσότερο υλικό για την SQL.

Την ελληνική έκδοση έχει μεταφράσει και επιμεληθεί ο Βασίλης Βερύκιος, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην τοποθεσία Ιστού http://infolab.stanford.edu/~ullman/fcdb.html παρέχεται υλικό υποστήριξης του βιβλίου.

Η ύλη του βιβλίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα:
- Το μοντέλο δεδομένων Οντότητας-Συσχέτισης (αρχές σχεδιασμού, μοντελοποίηση των περιορισμών, ασθενή σύνολα οντοτήτων κ.ά.).
- Το σχεσιακό μοντέλο δεδομένων (από τα διαγράμματα Ο/Σ στα σχεσιακά μοντέλα, μετατροπή δομών υποκατηγοριών σε σχέσεις, συναρτησιακές εξαρτήσεις, σχεδιασμών σχημάτων σχεσιακών βάσεων δεδομένων, πλειότιμες εξαρτήσεις κ.ά.).
- Άλλα μοντέλα δεδομένων (ανασκόπηση των αντικειμενοστρεφών εννοιών, εισαγωγή στην ODL, από σχέδια ODL σε σχεσιακά σχέδια, το αντικειμενοσχεσιακό μοντέλο, ημιδομημένα Δεδομένα, η XML και το μοντέλο δεδομένων της κ.ά.)
- Σχεσιακή άλγεβρα (σχεσιακές πράξεις σε σάκους, εκτεταμένοι τελεστές της σχεσιακής άλγεβρας, περιορισμοί σε σχέσεις κ.ά.).
- Η γλώσσα βάσεων δεδομένων SQL (απλά ερωτήματα σε SQL, ερωτήματα που αφορούν περισσότερες από μία σχέσεις, υποερωτήματα, πράξεις σε ολόκληρες σχέσεις, τροποποιήσεις σε βάσεις δεδομένων, ορισμός σχήματος και ορισμοί προβολών).
- Περιορισμοί και εναύσματα (κλειδιά και ξένα κλειδιά, περιορισμοί σε χαρακτηριστικά και πλειάδες, τροποποίηση περιορισμών, περιορισμοί και εναύσματα σε επίπεδο σχήματος).
- Οι πτυχές συστήματος της SQL (διαδικασίες που αποθηκεύονται στο σχήμα, το περιβάλλον της SQL, χρήση μιας διασύνδεσης επιπέδου κλήσης, συνδεσιμότητα βάσεων δεδομένων με Java, συναλλαγές στην SQL, ασφάλεια και εξουσιοδότηση χρηστών).
- Αντικειμενοστρέφεια στις γλώσσες ερωτημάτων (OQL, πρόσθετες μορφές παραστάσεων OQL, απόδοση τιμών και δημιουργία αντικειμένων στην OQL, τύποι της SQL που ορίζονται από το χρήστη, πράξεις σε αντικειμενοσχεσιακά δεδομένα).
- Λογικές γλώσσες ερωτημάτων (από τη σχεσιακή άλγεβρα στην Datalog, αναδρομικός προγραμματισμός στην Datalog, αναδρομή στην SQL).
Τίτλος βιβλίου:Βασικές αρχές για τα συστήματα βάσεων δεδομένων
Τίτλος πρωτότυπου:A First Course in Database Systems
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Ullman, Jeffrey D. (Συγγραφέας)
Widom, Jennifer (Συγγραφέας)
Βερύκιος, Βασίλης (Μεταφραστής)
Βερύκιος, Βασίλης (Επιμελητής)
ISBN:9789604611836
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες