Πολιτικός αποστρακισμός

Εκδότης:
Θερμαϊκός
Έτος:
2010
ISBN:
9789609947152
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πολιτικός αποστρακισμός
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Πολιτικός αποστρακισμός
Νέοι άνθρωποι, με πλούσια εμπειρία και συμμετοχή στον κοινωνικό χώρο, πικραμένοι από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, αρνούνται να γίνουν μέρος του, παρόλο που δε στερούνται "προσβάσεων και διασυνδέσεων". Η πολιτική δεν μπορεί να είναι πλέον γι' αυτούς μια διαδικασία διευθετήσεων σε "υψηλό επίπεδο", δεν μπορεί να ασκείται μόνον από τους επαγγελματίες πολιτικούς.
Για το λόγο αυτόν αποφασίζουν να δώσουν στη διαδικασία διακυβέρνησης μια καινούρια πνοή, ένα νέο νόημα και να ενισχύσουν τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν.
Οι τεχνολογικές καινοτομίες της πληροφορικής και το διαδίκτυο είναι ισχυρά μέσα τα οποία επιδιώκουν να αξιοποιήσουν, προκειμένου να δώσουν έναν πιο συμμετοχικό χαρακτήρα στο πολίτευμα. Οι προσπάθειές τους να αντιπαρατεθούν με ένα δοκιμασμένο στην πράξη αντιπροσωπευτικό σύστημα εγκυμονούν πολλούς κινδύνους και αδιέξοδα. Τα σημαντικότερα από αυτά φαίνεται να φωλιάζουν μέσα τους, καθώς καταστρώνουν το σχέδιο δράσης τους προς μια αμεσότερη δημοκρατική πολιτεία.
Θα τα καταφέρουν; Θα βρουν απαντήσεις στις αναζητήσεις τους και κυρίως στην εφαρμογή τους; Και με τι κόστος; Η απάντηση για την έκβαση του πολιτικού τους εγχειρήματος δίνεται νωρίς στο βιβλίο. Εκείνο που μένει να απαντηθεί είναι η επίμονη προσπάθεια του καθενός από αυτούς να ξετυλίξει το κουβάρι των προσωπικών του δεσμών και να το συνδέσει με τα αντίστοιχα νήματα άλλων πολιτών με παρόμοιες αναζητήσεις στον κοινωνικό χώρο. Και το κόστος για την προσπάθειά τους αυτή δε φαίνεται να είναι μικρό...
Τίτλος βιβλίου:Πολιτικός αποστρακισμός
Εκδότης:Θερμαϊκός
Συντελεστές βιβλίου:Μπουρουτζόγλου, Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789609947152
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες