El Greco

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή
Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2010
ISBN:
9789604641895
Σελίδες:
489
Εξώφυλλο:
Σκληρό
El Greco
Τιμή εκδότη:€60,00
Η τιμή μας: €54,00
στο καλάθι
El Greco
Πως έγινε αυτό το θαύμα; Γιατί τα φιλόδοξα σχέδια όταν ολοκληρωθούν μοιάζουν με θαύματα κι αυτοί που εργάστηκαν, αναλογιζόμενοι τον όγκο της δουλειάς που αντιπροσώπευσαν, τους φόβους και τις ελπίδες που έθρεψαν κατά το διάστημα της κύησης τους, είναι ίσως οι πρώτοι έκπληκτοι. Το θαύμα λοιπόν αυτό επιτελέστηκε χάρη στη συμβολή πολλών παραγόντων.

Χάρη στους πρωτεργάτες και το έμψυχο υλικό, στον σκηνοθέτη, στους παραγωγούς, σ' αυτούς που δούλεψαν το σενάριο, τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς, σ' εκείνους που κίνησαν τις μηχανές, σ' αυτούς που επεξεργάστηκαν το φιλμ στα εργαστήρια αλλά και σ' έναν ολόκληρο κόσμο, λιγότερο ορατό, ο οποίος εργάστηκε με ζήλο για την κατασκευή των ντεκόρ, των κοστουμιών και των μικρών αντικειμένων...

Στις σελίδες αυτού του λευκώματος, υπάρχουν κείμενα και εικόνες στις οποίες μπορεί να δει κανείς, είτε υπήρξε θεατής της ταινίας είτε όχι, ανέκδοτα στιγμιότυπα των ηθοποιών, του συνεργείου, καθώς και από τα γυρίσματα και την προεργασία.

Υπάρχει επίσης το σενάριο, με αποσπάσματα από το storyboard και καρέ της ταινίας, στιγμιότυπα από τις πρεμιέρες και τα διεθνή φεστιβάλ, από τις εκθέσεις που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τα προϊόντα της ταινίας καθώς και από το νεοσύστατο μουσείο για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τρία χρόνια μετά, υπογράφουμε τον ΕΠΙΛΟΓΟ της ταινίας "El Greco" ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν είτε ως συμμετέχοντες υλικά ή ηθικά είτε ως εργαζόμενοι είτε απλά ως θεατές, κυρίως αυτούς. Γιατί τα εκατομμύρια των θεατών έδωσαν στην ταινία τις διαστάσεις ενός θριάμβου.
Τίτλος βιβλίου:El Greco
Υπότιτλος βιβλίου:Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Σμαραγδή, Ελένη (Συγγραφέας)
ISBN:9789604641895
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Κατηγορίες:Λευκώματα > Τόποι
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες