Οι απειλές

Τα αμερικανικά αδιέξοδα, το Ισραήλ και οι αυταπάτες για τον Ομπάμα
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2010
ISBN:
9789601422930
Σελίδες:
510
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι απειλές
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οι απειλές
Από τον Αϊζενχάουερ ως τον Ομπάμα, η Αμερική ακολουθεί μια επικίνδυνη πορεία, η οποία αποσταθεροποιεί την παγκόσμια σκηνή και κυρίως το πιο εκρηκτικό μέτωπο, που είναι το Μεσανατολικό. Παράλληλα, όσες ελπίδες επενδύθηκαν στον Ομπάμα καταρρέουν, καθώς αυτός, σε γενικές γραμμές, ακολουθεί τα χνάρια της στρατηγικής Μπους.

Οι σταθμοί του βιβλίου περιλαμβάνουν την ανάλυση της επεκτατικής και μεσσιανικής φύσης της υπερδύναμης, που οδη­γεί σε έναν άνομο κόσμο. Στέκεται στο πώς η Αμερική, υπό την επιρροή του φιλοϊσραηλινού λόμπι, μετατράπηκε σε "προσωπική υπερδύναμη" ενός όλο και πιο ακραίου Ισραήλ.
Ταυτόχρονα, φωτίζει την πιο μεγάλη σύγκρουση της επο­χής μας, δηλαδή εκείνη μεταξύ Αμερικής και ισλάμ, ριζοσπαστικοποιώντας τους μουσουλμάνους, ενώ εξηγεί γιατί οι επιθέσεις αυτοκτονίας γίνονται το όπλο των ταπεινωμένων, απελπισμένων και οργισμένων.

Τέλος, καταγράφονται οι απειλές που ξεπηδούν διαχρονικά από την αμερικανική πολιτική, με κύριο μέτωπο ανάφλεξης μια τυχόν επίθεση κατά του Ιράν, που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
Τίτλος βιβλίου:Οι απειλές
Υπότιτλος βιβλίου:Τα αμερικανικά αδιέξοδα, το Ισραήλ και οι αυταπάτες για τον Ομπάμα
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Λούλης, Γιάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789601422930
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες