Το χαμάμ

Εκδότης:
Αιώρα
Έτος:
2008
ISBN:
9789607872548
Σελίδες:
311
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το χαμάμ
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Το χαμάμ
"Εσένα θα σε παραλάβει ο Καραχασάνης, είναι καλός", είπε ο μπαμπάς και με παράδωσε σε λίγο σ' αυτόνε για να με περιποιηθεί, κλείνοντας του το μάτι. Εμένα, τον εγγονό της Αργυρώς της Σαμιώτισσας, δεν με ξεφεύγουν κάτι τέτοια. Δεν με ξέφυγε μάλιστα, ότι ο Καράχασαν -όνομα και πράγμα- ήταν άνθρωπος και όχι γορίλας, ή κάτι τέτοιο, που έμοιαζε...

... Ο Καράχασαν είχε περάσει πια στις πλάτες και προσπαθούσε να ξεμοντάρει πρώτα την αριστερή και, μετά την αποτυχία του, τη δεξιά πλευρά. Το δεξί μου χέρι είχε παραλύσει και δεν αισθάνθηκα τίποτε όταν έπιασε το αριστερό. Υποψιάστηκα ότι είχε υποσχεθεί του μπαμπά μου να το ξεριζώσει διότι μ' ένα ακόμα "Μάσαλλαχ", έβαλε την αριστερή ποδάρα του στον σβέρκο μου, μετά τη δεξιά του στην μπριτζόλα, ξεκινώντας εκ νέου την προσπάθεια ξεριζώματος. Δεν τα κατάφερε ως φαίνεται κι άρχισε να τραβάει ένα-ένα τα δάχτυλά μου. Άλλαξε θέση, προσπαθώντας αυτή τη φορά να ξεριζώσει το δεξί μου χέρι μαζί με τα δάχτυλα. Όταν απέτυχε κι εδώ, άρχισε να ζυμώνει αυτή τη φορά, με όλο το βάρος του κορμιού του, τη ράχη μου. Είχα την εντύπωση ότι η καημένη η σπονδυλική μου στήλη είχε γίνει λάστιχο και δεν θα μπορούσε πια να με στηρίξει.

"Το ενδιαφέρον στον Γιώργο Βαλασιάδη είναι ότι ξέρει να αφηγείται απλά, ανθρώπινα, και με μια δόση αυτοσαρκασμού, δικές του, προσωπικές, ιστορίες. Στο "Χαμάμ", μιλάει για ένα νέο από την Πόλη, που πηγαίνει μετανάστης στη Γερμανία. Ο Βαλασιάδης περνάει από τη μειονότητα στην ξενητειά. Φεύγει από την Τουρκία και τη μειονότητα της Πόλης, για να καταλήξει σε έναν τόπο, που όλοι του είναι ξένοι και είναι ξένος για όλους. Η μειονότητα έχει, παρ' όλες της δυσκολίες της, μια γλυκιά θαλπωρή, η ξενητειά είναι χωρίς θέρμανση. Το μόνο αντίδοτο που έχει ο νεαρός Πολίτης είναι το χιούμορ."

(Πέτρος Μάρκαρης)
Τίτλος βιβλίου:Το χαμάμ
Εκδότης:Αιώρα
Συντελεστές βιβλίου:Βαλασιάδης, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9607872541
9789607872548
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Νοέμβριος 2008
Τόμος:
Σημείωση:Συνέκδοση: "Αρμίδα", Τ.Θ. 277 17, Εγκώμη 2432, Λευκωσία, Κύπρος.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες