Μακαβέττας

Εκδότης:
Ίκαρος
Έτος:
2010
ISBN:
9789608399914
Σελίδες:
252
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μακαβέττας
Τιμή εκδότη:€14,91
Η τιμή μας: €13,42
στο καλάθι
Μακαβέττας
Σκηνικό της αφήγησης η βάση της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, στα χρόνια της δικτατορίας, όπου ο Συνταγματάρχης Σταμάτης Ξηριάς (γνωστός και ως "Γορίλλας") ζώνει ξαφνικά το στρατόπεδο με τανκς και εγείρει απαιτήσεις από τον Πρόεδρο. Το Επαναστατικό Συμβούλιο συνεδριάζει εσπευσμένα και το φίδι καλείται να βγάλει από την τρύπα -ποιος άλλος!- ο Αντισυνταγματάρχης Αχιλλεύς Μακαβέττας, που καταφθάνει επί τούτου στην Καρδίτσα επί κεφαλής μιας μικρής ομάδας επιλέκτων.

Τα ερωτήματα κυριαρχούν: τι προσπαθεί να κρυφακούσει η ημιπαράλυτη αδελφή του Μακαβέττα Ευρύκλεια, πίσω από τις κλειστές πόρτες των δωματίων του ξενοδοχείου "Αστέρια"; Ποιο ρόλο παίζει στην πραγματικότητα η νεαρή στάρλετ Ζέζα Φίλη, πρωταγωνίστρια των "εθνικών" υπερπαραγωγών του Ελληνοαμερικανού Τζων Έκτωρ; Ποια κίνητρα κινούν τους μυστηριώδεις Λοχαγούς Ζήβο, Μπουντόβα και Χριστόπουλο και ποιοι επιτέλους απαρτίζουν την περιβόητη "οργάνωση-φάντασμα" των Ζηλωτών; Στο θίασο του δράματος έχουν προστεθεί νέα πρόσωπα και το παιχνίδι της εξουσίας θα παιχτεί σε ανοιχτή σκηνή.
Τίτλος βιβλίου:Μακαβέττας
Εκδότης:Ίκαρος
Συντελεστές βιβλίου:Δοξιάδης Απόστολος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608399914
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Σημείωση:Επανέκδοση: "Βιβλιοπωλείον της Εστίας", 1988· 1989. Το 2010 κυκλοφόρησε και σε μορφή e-book στην τιμή των 9,99 ευρώ (πληροφορίες στο: www.ikarosbooks.gr).
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες