Αυγή βράδυ ή Νύχτα

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2010
ISBN:
9789600514896
Σελίδες:
165
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αυγή βράδυ ή Νύχτα
Τιμή εκδότη:€19,64
Η τιμή μας: €17,68
στο καλάθι
Αυγή βράδυ ή Νύχτα
Η Γιασμίνα Ρεζά, από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς διεθνώς -τα έργα της παίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο-, ακολούθησε τον Νικολά Σαρκοζύ επί εννέα περίπου μήνες κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Πιο κοντά στον υποψήφιο πρόεδρο σε όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο από ό,τι και οι δημοσιογράφοι ακόμα, η Ρεζά παρατηρεί και καταγράφει τα λόγια, τις κινήσεις, τους τόπους και τις καταστάσεις. Κοσμικές εκδηλώσεις, κουβέντες του αέρα, συνεχείς περιοδείες, πολιτικές και πολιτικάντικες ίντριγκες, αλλά και στιγμιότυπα μοναξιάς και μοναχικότητας, λόγια αυτεπίγνωσης, συζητήσεις ουσιώδεις και συναντήσεις φιλίας συνθέτουν την πρώτη ύλη αυτού του βιβλίου.

Το παρατηρητικό βλέμμα της Ρεζά στην πολιτική ζωή της Γαλλίας είναι αμιγώς λογοτεχνικό. Ο αναγνώστης που δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα της γαλλικής πολιτικής ζωής παρακολουθεί, παρ' όλα αυτά, με άνεση την εξέλιξη των γεγονότων, εφόσον κεντρικό σημείο του βιβλίου είναι ο ανθρώπινος αγώνας δρόμου με την ίδια τη ζωή· όχι η κλειδαρότρυπα.

Το βιβλίο της Ρεζά ξεπερνά κατά πολύ το φαινόμενο Σαρκοζύ, απεικονίζοντας το αέναο κυνηγητό του χρόνου και της εξουσίας, κοντολογής την τραγωδία του σημερινού πολιτικού ανθρώπου.
Τίτλος βιβλίου:Αυγή βράδυ ή Νύχτα
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:L' Aube le soir ou la nuit
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Reza, Yasmina (Συγγραφέας)
Καραϊτίδη, Εύα (Μεταφραστής)
ISBN:9789600514896
Σειρά εκδότη:Ξένη πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες