Μηχανική και τεχνολογία μηχανουργικών μορφοποιήσεων με αφαίρεση υλικού

Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2010
ISBN:
9789604562329
Σελίδες:
515
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μηχανική και τεχνολογία μηχανουργικών μορφοποιήσεων με αφαίρεση υλικού
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μηχανική και τεχνολογία μηχανουργικών μορφοποιήσεων με αφαίρεση υλικού
Όλες οι μηχανολογικές κατασκευές, διατάξεις και εξαρτήματα υλοποιούνται μέσω μηχανουργικών μορφοποιήσεων, που αποτέλεσαν διαχρονικά, βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Το παρόν σύγγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη τη συστηματική ταξινόμηση των μεθόδων κατεργασιών, σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο Τυποποιήσεων DIN 8589, αναφέρεται στην μείζονα περιοχή των μορφοποιήσεων τεμαχίων με αφαίρεση υλικού.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο πραγματεύεται τις κατεργασίες κοπής με προκαθορισμένη, ή μη γεωμετρία κόψης καθώς και αυτές, μέσω αποχωρισμού υλικού από το κατεργαζόμενο κομμάτι, με προσαγωγή ενέργειας θερμικά, ή ηλεκτροχημικά. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην κατανόηση των μηχανικών, φυσικών και χημικών φαινομένων, που λαμβάνουν χώρα κατά τις μνημονευθείσες διεργασίες, ώστε να διευκολυνθεί η θεωρητική προσέγγισή τους, καθώς και η αποτελεσματική διεξαγωγή τους. Έτσι, το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται τόσο στο φοιτητή, μηχανολόγο μηχανικό, που εισάγεται για πρώτη φορά στην επιστημονική περιοχή των μηχανουργικών μορφοποιήσεων, όσο και στον επαγγελματία μηχανικό, που εργάζεται σε σχετικά πεδία.

Στο σύγγραμμα καθίσταται εμφανής η υπερτριακονταετής επιστημονική συνεισφορά του Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών και Διαμορφωτικής Μηχανολογίας (ΕΕΔΜ) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, σε διάφορες περιοχές των μηχανουργικών μορφοποιήσεων, όπως προκύπτει από την παρατιθέμενη διεθνή και εθνική βιβλιογραφία.
Τίτλος βιβλίου:Μηχανική και τεχνολογία μηχανουργικών μορφοποιήσεων με αφαίρεση υλικού
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Μπουζάκης, Κωνσταντίνος - Διονύσιος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604562329
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες