Ζωή σε προστασία

Τα εθνικά πάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας
Εκδότης:
Polaris
Έτος:
2008
ISBN:
9789606829079
Σελίδες:
322
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ζωή σε προστασία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ζωή σε προστασία
Στη Δαδιά ο μαυρόγυπας πετά αργά και εντυπωσιακά, κρατώντας σχεδόν ακίνητα τα φτερά του, που το άνοιγμά τους φτάνει τα 2,5 μέτρα. Στον Έβρο οι πιο κομψοί επισκέπτες είναι αναμφίβολα τα λευκά και ροδόχρωμα φλαμίγκο, ενώ στην Οίτη κυριαρχούν οι νάρκισσοι, που το άρωμά τους είναι πιο έντονο από κάθε άλλου αγριολούλουδου.

H "Ζωή σε Προστασία" είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άγρια φύση της Ελλάδας. Μέσα από τις Περιοχές Ιδιαίτερης Οικολογικής Αξίας αποκαλύπτεται η μοναδική της ποικιλομορφία και βιοποικιλότητα, ενώ συνάμα παρουσιάζεται ο αγώνας εκατοντάδων ειδών για την επιβίωσή τους κόντρα στις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. Με πλήθος από γεωγραφικά, ιστορικά και ταξιδιωτικά στοιχεία, είναι ένα μοναδικό λεύκωμα-οδηγός για τα Εθνικά μας Πάρκα.

Μέσα από το φακό των πιο αξιόλογων φωτογράφων άγριας φύσης της Ελλάδας αποτυπώνεται η απαράμιλλη ομορφιά των περιοχών που παρουσιάζονται, καθώς και η συμπεριφορά των απειλούμενων ειδών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σ' αυτό το μαγευτικό ταξίδι ο αναγνώστης θα γνωρίσει τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας, καθώς και τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα, πολλά από τα οποία κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση. Θα συναντήσει τον κορμοράνο της Κερκίνης και τον αργυροπελεκάνο των Πρεσπών· το ρινοδέλφινο του Αμβρακικού και το ελάφι της Πάρνηθας· την κουκουναριά της Στροφυλιάς και τη σημύδα της Ροδόπης· το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου και τα νούφαρα της Παμβώτιδας· το νερόφιδο του Σχινιά, τη σαλαμάνδρα της Καρπάθου και το αγρίμι των Λευκών Ορέων της Κρήτης· τα άγρια άλογα του Αίνου και το βασιλαετό της Δαδιάς· το νεροβούβαλο της Κερκίνης, το ζαρκάδι και την καφέ αρκούδα της Πίνδου.

Η "Ζωή σε Προστασία" απευθύνεται στον καθένα που αγαπά το φυσικό κόσμο, την πιο βαθιά πηγή ομορφιάς, έκπληξης και χαράς υπενθυμίζοντας πως αξίζει να προστατεύσουμε όσα θαυμαστά εξακολουθούν να υπάρχουν.
Τίτλος βιβλίου:Ζωή σε προστασία
Υπότιτλος βιβλίου:Τα εθνικά πάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας
Εκδότης:Polaris
Συντελεστές βιβλίου:Αδαμαντοπούλου, Στέλλα (Συγγραφέας)
Δενδρινός, Παναγιώτης (Συγγραφέας)
Αδαμαντοπούλου, Στέλλα (Φωτογράφος)
Αλεξάκη, Ζερμαίν (Φωτογράφος)
Κατσαδωράκης, Γιώργος (Φωτογράφος)
Δενδρινός, Παναγιώτης (Φωτογράφος)
Αθανασιάδης, Θοδωρής (Φωτογράφος)
Bonetti, Andrea (Φωτογράφος)
Δανιηλίδης, Νίκος (Φωτογράφος)
Κατσιγιάννης, Φίλιππος (Φωτογράφος)
Συκάς, Βασίλης (Φωτογράφος)
ISBN:9789606829079
Σειρά εκδότη:Πράσινη Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2008
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες