Ελληνική λογοτεχνία

Από τον Όμηρο στον 20ό αιώνα
Εκδότης:
Στιγμή
Έτος:
2010
ISBN:
9789602692295
Σελίδες:
560
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελληνική λογοτεχνία
Τιμή εκδότη:€51,13
Η τιμή μας: €46,02
στο καλάθι
Ελληνική λογοτεχνία
Η "Στιγμή" παρουσιάζει, για το ευρύτερο αναγνωστικό και επιστημονικό κοινό, το βιβλίο του Στυλιανού Αλεξίου "Ελληνική Λογοτεχνία", εξέταση της ελληνόγλωσσης παραγωγής σχεδόν τριάντα αιώνων, από τον Όμηρο έως τα μέσα του 20ου αιώνα.

Η μελέτη διαρθρώνεται στα μέρη:
Α΄. "Η Ελληνική Αρχαιότητα", επική, λυρική και χορική ποίηση, φιλοσοφία, θέατρο, ιστορία, ελληνιστικοί και ρωμαϊκοί χρόνοι, μυθιστόρημα και επίγραμμα.
Β΄. "Χριστιανικοί χρόνοι-Βυζάντιον", Παλαιά και Καινή Διαθήκη, εκκλησιαστικοί συγγραφείς, υμνογραφία, λογία, δημώδης και ηρωική ποίηση, ιστορικοί και χρονογράφοι, βυζαντινό μυθιστόρημα, λυρική ποίηση Ρόδου, σάτιρα και θρήνοι, Έλληνες σοφοί της Αναγέννησης.
Γ΄. "Ο Νέος Ελληνισμός", Κυπριακή και Κρητική Λογοτεχνία, Κρητικό Θέατρο, Δημοτικό τραγούδι, Γλωσσικό ζήτημα, λογοτεχνία στα Επτάνησα και την Αθήνα, η εποχή της ωριμότητας, Καβάφης, Καζαντζάκης, τα δύο Nobel, Ρίτσος.

Εξετάζονται κυρίως κορυφαίοι συγγραφείς και αντιπροσωπευτικά έργα, με επιδίωξη του ουσιώδους, της σαφήνειας και της αντικειμενικής κρίσης, χωρίς τεχνικές λεπτομέρειες και φόρτο παραπομπών. Ορισμένες τοποθετήσεις διαφέρουν από τις καθιερωμένες. Δίνεται επίσης το εκάστοτε ιστορικό πλαίσιο, και ένα xρονολόγιο ελληνικής ιστορίας.
Τίτλος βιβλίου:Ελληνική λογοτεχνία
Υπότιτλος βιβλίου:Από τον Όμηρο στον 20ό αιώνα
Εκδότης:Στιγμή
Συντελεστές βιβλίου:Αλεξίου, Στυλιανός, 1921-2013 (Συγγραφέας)
ISBN:9789602692295
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Αρχαίοι Ελληνες Συγγραφείς
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες