Ιερή Ινδία

Εννιά ζωές, εννιά ιστορίες
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2010
ISBN:
9789604559985
Σελίδες:
367
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιερή Ινδία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ιερή Ινδία
Το συγκινητικό, διαφωτιστικό, αληθινό βιβλίο "Ιερή Ινδία, Εννιά ζωές, εννιά ιστορίες" (Nine lives: In search of the Sacred India), που έχει χαρακτηριστεί ως το ταξιδιωτικό βιβλίο της χρονιάς, του διάσημου, πολυβραβευμένου Γουίλιαμ Νταλρίμπλ (William Dalrymple), συγγραφέα του σπουδαίου βιβλίου "Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου". Η μηχανή της οικονομικής ανάπτυξης της Ινδίας φέρνει ραγδαίες αλλαγές στην κοινωνία και τις θρησκευτικές πρακτικές της αναδυόμενης αυτής δύναμης. Ο Γουίλιαμ Νταλρίμπλ, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο Νέο Δελχί από το 1989, φωτίζει αυτό το θέμα μέσα από εννέα ζωές:
Ένας βουδιστής μοναχός παίρνει τα όπλα για να αντισταθεί στην κινεζική εισβολή στο Θιβέτ - και ύστερα από αυτό περνά όλη του τη ζωή προσπαθώντας να εξιλεωθεί. Μια μοναχή δοκιμάζει τη δύναμη της αποστασιοποίησής της παρακολουθώντας την καλύτερή της φίλη να οδηγείται στον θάνατο μέσω της νηστείας. Ένας υπερεπιτυχημένος επαγγελματίας εγκαταλείπει την καριέρα του και γίνεται ένας περιπλανώμενος μοναχός.

Το βιβλίο θέτει πολιτικά ζητήματα με πιο έντονο τρόπο από οποιοδήποτε άρθρο εφημερίδας και εμπεριέχει βαθιά γνώση της ινδικής κουλτούρας. Ένα καταπληκτικό κράμα δημοσιογραφίας, ανθρωπολογίας, ιστορίας και ιστορίας των θρησκειών γραμμένο ως λογοτέχνημα.
Τίτλος βιβλίου:Ιερή Ινδία
Υπότιτλος βιβλίου:Εννιά ζωές, εννιά ιστορίες
Τίτλος πρωτότυπου:Nine Lives: In Search of the Sacred in Modern India
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Dalrymple, William, 1965- (Συγγραφέας)
Καλαμαντής, Γιώργος Κ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789604559985
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Σύγχρονη Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες