Εφαρμογές πληροφορικής στη ναυτιλία (τ.1)

Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2010
ISBN:
9789603518303
Σελίδες:
216
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εφαρμογές πληροφορικής στη ναυτιλία
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
Εφαρμογές πληροφορικής στη ναυτιλία (τ.1)
Στο βιβλίο παρουσιάζονται εφαρμογές της Πληροφορικής που επιλύουν προβλήματα ιδιαίτερης σημασίας για τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές. Σχολιάζονται βασικά στοιχεία των Βάσεων Δεδομένων και αναφέρονται συνοπτικά τα σχετικά με την Ψηφιακή Τεχνολογία, το Ψηφιακό Πλοίο και την Ψηφιακή Επιχείρηση, καθώς και με τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης.

Παρουσιάζονται οικογένειες λογισμικών που χρησιμοποιούνται τόσο στο πλοίο όσο και στο γραφείο. Αναδεικνύεται η χρησιμότητά τους στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων και αναλύονται τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους. Επίσης, παρουσιάζονται λογισμικά που χρησιμοποιούνται για την αποτίμηση της ασφαλούς φόρτωσης/εκφόρτωσης των σκαφών και την εκτίμηση της αξιοπλοΐας τους.

Περιγράφεται το σύστημα GISIS που διατηρεί ο ΙΜΟ, το οποίο διαθέτει χρήσιμες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους από τις αντίστοιχες Βάσεις Δεδομένων του. Τέλος, αναλύεται το πρόβλημα του καθορισμού διαδρομής πλεύσης σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες (Weather Routing) που σήμερα αντιμετωπίζεται από προηγμένα λογισμικά.

Το βιβλίο είναι κατάλληλο για όσους ασχολούνται με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να εντρυφήσουν ειδικότερα σε αντικείμενα της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Τίτλος βιβλίου:Εφαρμογές πληροφορικής στη ναυτιλία
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Κόκοτος, Δημήτριος Χ. (Συγγραφέας)
Λιναρδάτος, Διονύσιος Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603518303
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες