Η μέθοδος PageRank της Google και άλλα συστήματα κατάταξης

Η επιστήμη των μεθόδων κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Έτος:
2010
ISBN:
9789605243135
Σελίδες:
292
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μέθοδος PageRank της Google και άλλα συστήματα κατάταξης
Τιμή εκδότη:€35,00
Η τιμή μας: €31,50
στο καλάθι
Η μέθοδος PageRank της Google και άλλα συστήματα κατάταξης
Γιατί η οικοσελίδα σας δεν εμφανίζεται πρώτη στα αποτελέσματα της αναζήτησης, ακόμη και όταν το ερώτημα που θέτετε είναι το όνομά σας; Πώς γίνεται κάποιες άλλες ιστοσελίδες να εμφανίζονται πάντοτε στην κορυφή; Τι είναι αυτό που δημιουργεί αυτές τις ισχυρές κατατάξεις; Και με ποιον τρόπο τις δημιουργεί; Το συγκεκριμένο βιβλίο, το πρώτο με αντικείμενο την επιστήμη της κατάταξης ιστοσελίδων, περιέχει τις απαντήσεις σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις.


Η έκδοση απευθύνεται τόσο στον φιλομαθή αναγνώστη θετικών επιστημών όσο και στον τεχνικά καταρτισμένο σε υπολογιστικά ζητήματα. Η μαθηματική θεμελίωση είναι απλούστερη στα αρχικά κεφάλαια, ενώ σταδιακά γίνεται πιο σύνθετη. Τα πρώτα πέντε κεφάλαια είναι προσιτά σε όλους τους αναγνώστες με κάποιο υπόβαθρο στις θετικές επιστήμες. Τα άλλα κεφάλαια, αν και πολύ πιο απαιτητικά από μαθηματικής πλευράς, περιέχουν όλα τους ύλη που θα ενδιαφέρει και τις δύο κατηγορίες αναγνωστών. Παραδείγματος χάριν, οι συγγραφείς έχουν συμπεριλάβει ένθετα κείμενα ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που αφορούν π.χ. το πώς χρηματοδοτούνται οι μηχανές αναζήτησης, ή το πώς επηρεάζει την έρευνα το Μεγάλο Σινικό Τείχος Προστασίας.


Το βιβλίο περιλαμβάνει, σαν ξεχωριστό κεφάλαιο, έναν αναλυτικό μαθηματικό οδηγό, σκοπός του οποίου είναι να διευκολύνει τον αναγνώστη να γνωρίσει καλύτερα τις μαθηματικές έννοιες που αφορούν τις μηχανές αναζήτησης. Περιλαμβάνει επίσης αρκετά τμήματα κώδικα MATLAB, καθώς και διαδικτυακές διευθύνσεις για ενδεικτικά σύνολα δεδομένων του Ιστού. Η όλη φιλοσοφία του είναι να ενθαρρύνει τον αναγνώστη να πειραματιστεί με τις έννοιες και τους αλγορίθμους που παρουσιάζονται στο κείμενο.
Τίτλος βιβλίου:Η μέθοδος PageRank της Google και άλλα συστήματα κατάταξης
Υπότιτλος βιβλίου:Η επιστήμη των μεθόδων κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης
Τίτλος πρωτότυπου:Google's PageRank and Beyond: The Science of Search Engine Rankings
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Συντελεστές βιβλίου:Langville, Amy N. (Συγγραφέας)
Meyer, Carl D. (Συγγραφέας)
Χορταράς, Αλέξανδρος (Μεταφραστής)
Παπαδόγγονας Ιωάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9789605243135
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες