Του έρωτα και του πολέμου
Αφηγήματα
- "Του έρωτα και του πολέμου": Μια ιστορία αγάπης και πολέμου μιας παρέας ατόμων διαφορετικής εθνικότητας και θρησκείας, με πρόσχημα τα γεγονότα στη Γάζα. Ένα χτύπημα στην μισαλλοδοξία και στον παραλογισμό του πολέμου.
- "Το απομονωμένο νησί": Δύο αδέλφια ανθρωπολόγοι, η Έβελυν και ο Μάικλ, ανακαλύπτουν ένα νησί στο Αρχιπέλαγος, που οι κάτοικοί του ζουν ακόμη στην εποχή του χαλκού και της μητριαρχίας. Κάνουν σχέση με τον αδελφό της αρχηγού και την κόρη της αντίστοιχα και μετά από πολλές περιπέτειες κατορθώνουν να προστατέψουν την αθωότητα των ιθαγενών και να διαφυλάξουν το δίκαιο κοινωνικό τους σύστημα, που -όντως- είναι ένα ζωντανό απολίθωμα.
- "Η δύναμη της αγάπης",
- "Μου δίνετε τη φωτιά σας παρακαλώ;"
Κοινωνικο-ερωτικά περιπετειώδη αφηγήματα
Μονόπρακτα
- "Δύο μονόλογοι"
- "Αποκριάτικο πάρτι": Σχετικά με το αδιέξοδο ή τη διέξοδο στις προσωπικές σχέσεις των δύο φύλων

Φίφης, Χρήστος Ν.
Ο Χρήστος Φίφης υπήρξε μέλος του ιδρυτικού προσωπικού του Προγράμματος Διερμηνέων και Μεταφραστών που δημιουργήθηκε στο RMIT της Μελβούρνης το 1975 όπου δίδαξε ως Λέκτορας Νέων Ελληνικών από το 1975 ως το 1981. To 1982 ο κλάδος Διερμηνέων και Μεταφραστών μεταφέρθηκε στο VICTORIA COLLEGE της Μελβούρνης στο οποίο δίδαξε επίσης ως το 1986. Το 1987 διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής Νέων Ελληνικών και πρώτος Διευθυντής του Προγράμματος στο Πανεπιστήμιο La Trobe. Τον Ιανουάριο του 2005 αφυπηρέτησε από την ενεργό διδασκαλία και τώρα εξακολουθεί να είναι Honorary Research Associate του Πανεπιστημίου La Trobe.
Έχει επιμεληθεί τη συγκέντρωση και έκδοση των ποιημάτων του Νίκου Νινολάκη, "Αργοναύτης του Νότου", Αθήνα, 1986. Το 2009 έχει επίσης επιμεληθεί σε συνεργασία με τη Δρ Μαρία Ηροδότου και το Δρ Θανάση Σπηλιά και το περιοδικό "Παρουσία "της Αθήνας, ένα ειδικό αφιέρωμα για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, με μια σύντομη Ανθολογία Ελληνικής Ποίησης στην Αυστραλία. Επίσης έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, τόμους πρακτικών συνεδρίων και κεφάλαια σε άλλους συλλογικούς τόμους για το έργο του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, της Ζωής Καρέλλη, του Γιώργου Βαφόπουλου, του Θανάση Παπαθανασόπουλου, του Δημήτρη Τσαλουμά, του Αριστείδη Παραδείση, για το έργο άλλων ελληνοαυστραλών συγγραφέων και την Ελληνοαυστραλιανή λογοτεχνία, για θέματα της Ελληνομάθειας στην Αυστραλία και ζητήματα της Ελληνοαυστραλιανής παροικίας. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με διάφορες εφημερίδες. Από το 2009 είναι ταχτικός συνεργάτης του "Παροικιακού Βήματος" της Νότιας Αυστραλίας. Επίσης από το 2004 επιμελείται την εβδομαδιαία ελληνική εκπομπή "Συνάντηση" του πολυπολιτισμικού ραδιοσταθμού 3ΖΖΖ της Μελβούρνης.