Θεσμοί και πολιτικές υγείας

Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2010
ISBN:
9789600224627
Σελίδες:
459
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεσμοί και πολιτικές υγείας
Τιμή εκδότη:€28,62
Η τιμή μας: €25,76
στο καλάθι
Θεσμοί και πολιτικές υγείας
Ο τομέας της υγείας έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια διεθνώς το ενδιαφέρον τόσο της πολιτικής όσο και της κοινοτικής και επιστημονικής συζήτησης. Η τάση αυτή είναι εν πολλοίς αναμενόμενη, καθώς πρόκειται για έναν κλάδο ο οποίος απορροφά το 10% περίπου του ΑΕΠ ατις περισσότερες χώρες, απασχολεί σημαντικό μέρος του ενεργού ανθρώπινου δυναμικού σε διαφορετικές ειδικότητες και διαθέτει αξιοσημείωτο μερίδιο του κύκλου εργασιών του στην έρευνα και ανάπτυξη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων.

Ωστόσο, η σύνδεση του τομέα της υγείας με την έρευνα δεν περιορίζεται μόνο στα «κλασικά» ιατρικά και στα σχετιζόμενα με αυτά επιστημονικά πεδία. Η πραγματικότητα ουσιαστικά επέβαλε την είσοδο και άλλων επιστημονικών πεδίων και περιοχών όπως τα οικονομικά, το δίκαιο, το management, η πολιτική επιστήμη, η θεσμική και συστημική ανάλυση, η κοινωνιολογία, η ανθρωπολογία κ.ά. Η διείσδυση αυτή είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού συνέβαλε στην ανάδειξη παραμέτρων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγείας, όπως το χρηματοδοτικό πλαίσιο, η σχέση προσφοράς και ζήτησης, τα δικαιώματα των ασθενών, η θεσμική συγκρότηση των συστημάτων υγείας, τα συστήματα διοίκησης των δομών, οι ανισότητες στην υγεία και τις υπηρεσίες υγείας.

Ο πλουραλισμός αυτός των θεμάτων που συνδέονται με τον τομέα της υγείας, σε συνδυασμό πάντα με το έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον που αυτός συγκεντρώνει, οδήγησαν το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να εντάξει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, που λειτουργεί εδώ και τρία ακαδημαϊκά έτη, την κατεύθυνση: «Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας». Ο ανά χείρας τόμος, περιλαμβάνει κείμενα των διδασκόντων, καλύπτοντας όλες τις επιστημονικές περιοχές που αντιστοιχούν στα μαθήματα της συγκεκριμένης κατεύθυνσης.
Το εν λόγω βιβλίο είναι το πέμπτο της σειράς «Κοινοτική και Εκπαιδευτική Πολιτική», η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση σε συνεργασία με. το ομώνυμο τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αποσκοπεί να συμβάλει στην ενίσχυση του επιστημονικού διαλόγου γύρω από τα θέματα υγείας, άλλο. και να αποτελέσει χρήσιμο εγχειρίδιο για όσους ασχολούνται με αυτά σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, αλλά και σε επαγγελματική βάση.
Τίτλος βιβλίου:Θεσμοί και πολιτικές υγείας
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Καραμανίδου, Χριστίνα (Συγγραφέας)
Τσέκος, Θεόδωρος Ν. (Συγγραφέας)
Σισσούρας, Άρης (Συγγραφέας)
Μπουρσανίδης, Χρήστος (Συγγραφέας)
Ρούπας, Θεόδωρος (Συγγραφέας)
Ανδρούτσου, Λορένα (Συγγραφέας)
Κατσής, Αθανάσιος (Συγγραφέας)
Σπυριδάκης Μάνος (Συγγραφέας)
Οικονόμου, Χαράλαμπος (Συγγραφέας)
Σουλιώτης, Κυριάκος Ν. (Συγγραφέας)
Σαλάππα, Αθηνά (Συγγραφέας)
Αγαλλοπούλου, Πηνελόπη Χ. (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Κοντιάδης Ξενοφών Ι. (Συγγραφέας)
Κρεμαλής, Δημήτριος (Συγγραφέας)
Τσαντίλας, Πέτρος (Συγγραφέας)
Αρσενοπούλου, Ιωάννα (Συγγραφέας)
Κουτσουράδης, Αχιλλέας Γ. (Συγγραφέας)
Κατρούγκαλος, Γιώργος Σ. (Συγγραφέας)
Σουλιώτης, Κυριάκος Ν. (Επιμελητής)
Κοντιάδης Ξενοφών Ι. (Επιμελητής)
ISBN:9789600224627
Σειρά εκδότη:Κοινωνική & Εκπαιδευτική Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2010
Σημείωση:Με τη συνεργασία του "Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Σχολής Κοινωνικών Επιστημών - Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής".
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες